• Rovsingsgade 68, Mangor & Nagel - en del af AART, transformation
  • NEXT House, Rovsingsgade 68, Mangor & Nagel Arkitekter
  • NEXT House, Rovsingsgade 68, Mangor & Nagel Arkitekter
  • NEXT House, Rovsingsgade 68, Mangor & Nagel Arkitekter
  • NEXT House, Rovsingsgade 68, Mangor & Nagel Arkitekter

ROVSINGSGADE 68

På Nørrebro i København har Mangor & Nagel i samarbejde med Laboratoriet v. Morten Hedegaard været arkitekter på konverteringen af Rovsingsgades eksisterende treetagers lagerbygning fra 1963.
 
Mørke, lukkede facader med bølgeplader og graffitiovermalet murværk er blevet erstattet af store, markante vinduespartier og hvidpudset murværk, og Rovsingsgade 68 står nu som en moderne, erhvervs-ejendom med et både råt og eksklusivt look, en fantastisk loftshøjde og en 280 kvm stor tagterrasse.
 
Samtlige af byggeriets tre etager udlejes til teknologivirksomheden Veo Technologies, og i stuetagen er der derfor også blevet etableret en indendørs multi-boldbane. 

INDUSTRIELT LOOK MED RUSTIKKE RUM OG SYNLIGE BETONKONTRUKTIONER

Den transformerede bygnings indre er kendetegnet ved blotlagt beton, synlig ventilationsføring og belysning hængt fra globalskinner. Samtlige etager er indrettet med store åbne, gennemlyste rumarealer. 

Selv om byggeriets oprindelige in sito-støbte betonkonstruktion har sat rammerne for konverteringen, er der centralt i den gamle lagerhal blevet etableret et atrium med en bred hovedtrappe i stål, der gradvist bliver smallere op igennem etagerne. Over trappesatsen bidrager et stort ovenlys med masser af naturligt lys ned igennem atriet.

NY ENERGIRIGTIG KLIMASKÆRM ÅBNER BYGGERIET OP

Det industrielle udtryk går igen i facaden, der tager afsæt i motiver fra områdets bygninger - heriblandt Lauritz Knudsens fabrikker med dybe, gennemgående lodrette pilastre, tilbagetrukne brystninger og småsprossede vinduespartier.

Ved etableringen af den nye energirigtige klimaskærm med ensartede, store vinduespartier er bygningens oprindelig betonkonstruktion også blevet synlig udefra.  

STARTSKUDDET TIL ET NYT BYUDVIKLINGSOMRÅDE PÅ YDRE NØRREBRO

Rovsingsgade og området omkring er et af de få gamle industri- og potentielle udviklingsområder, der er tilbage på Nørrebro. Fra flere sider er der derfor også et stigende ønske om, at området i nær fremtid skal blive et af Københavns nye spændende kvarterer.
 
Med transformationen af den store forladte lagerbygning på Rovsingsgade 68 er første skridt til et mere inspirerende bykvarter imidlertid allerede taget.

 

Segment
Erhverv
Type
Konvertering
Ombygning
Renovering
År
2022
Bygherre
Rovsingsgade 68 ApS
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel - en del af AART, Laboratoriet v. Morten Hedegaard
Ingeniør
ABC Rådgivende Ingeniører, Spangenberg & Madsen A/S
Entreprenør
Einar Kornerup A/S
Størrelse
7.200 m2
Ydelser
arbejdsmiljøkoordinering
arkitektrådgivning
brugerinddragelse
fagtilsyn
forprojekt
hovedprojekt
landskabsarkitektrådgivning
myndighedsprojekt
projektering
projekteringsledelse

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Maja Matzen

Afdelingschef Roskilde
Arkitekt MAA
Telefon