178 lejligheder på Enghave Brygge

Nyt byggekonsortium opfører lejligheder i den københavnske bydel, Enghave Brygge. PKA står bag finansieringen af projektet. Mangor & Nagel er arkitekter på byggeriet.

Københavns nye bydel, Enghave Brygge, kommer nu et skridt nærmere færdiggørelse. Et konsortium har overtaget bydelens sydvestligste byggefelt for at opføre 178 ejerlejligheder. Den nye ejendom, der får navnet Belvederebygningen, ligger ud til Belvederekanalen og Frederiksholmsløbet samt to mindre kanaler.

Bag projektet står et fælles selskab etableret af NRE Denmark A/S sammen med investorerne Allan Freivald og Lars Braüner. PKA er finansiel partner på projektet. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel. Belvederebygningens arkitektur er tænkt ind i den samlede vision for Enghave Brygge, som har fokus på at skabe et ny tæt, levende og sammensat bykvarter ved havnefronten. Byggeriet kommer til at ligge cirka 150 meter fra bydelens kommende metrostation.

Jonas Olesen fra NRE Denmark siger: ”Det er lykkedes at sætte et meget kompetent hold, som allerede kender hinanden godt fra projekter i Nordhavn og Latinerkvarteret i Aarhus. Derudover har vi fået PKA med som en stærk partner i forhold til byggefinansieringen. Vi er klar til at gå i gang, så snart vi har en byggetilladelse, hvilket vi forventer at have inden årets udgang.”

Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, siger: ”Enghave Brygge er på vej til at blive en ny spændende bydel i København. Den aktuelle finansieringsaftale er den anden aftale til byggeprojekter på Enghave Brygge, som PKA inden for kort tid har indgået. Det er vi glade for har været muligt, idet vi på den måde er med til at videreudvikle Sydhavnen, fremme nye kvalitetsboliger og samtidigt skabe attraktive afkast til vores medlemmers pensioner.

Vandudsigt til alle sider

NRE Denmark, der, udover at være del at bygherrekonsortiet, også har rollen som totalentreprenør, forventer en byggetid på 24 måneder. De i alt 178 lejligheder får to, tre eller fire værelser, alle med store vinduespartier og kanaludsigt.

Det samlede etageareal bliver cirka 17.000 kvadratmeter. Som de øvrige byggerier på Enghave Brygge kommer Belvederebygningen til at ligge som en selvstændig ø med broforbindelser. Med vand på alle fire sider af ejendommen, får de kommende beboere optimale rammer for bylivet på kanten af havnerummet med mange muligheder for at opholde sig udendørs.

Det samlede projekt er udviklet af Corpus Development. Grundsælger er virksomheden Radiatorland, der fraflytter området inden længe.

Enghave Brygge, som er det sidste af de nye boligområder, der etableres i Københavns Sydhavn, kommer i alt til at rumme 2.400 attraktive boliger samt erhverv og servicefunktioner med op mod 1.600 arbejdspladser.

Fakta om byggeriet

Byggeriet opføres i højde fra 4 til 7 etager med penthouselejligheder øverst. Karréen udformes med knæk, som skaber afveksling og åbner op mod vandet, kvarterpladsens træbrygge og udsigten.
I arkitekturen lægges vægt på afvekslende elementer, for eksempel flere forskellig altantyper, brug af porte, indhak, varierede facader, baldakiner og åbne mønstre i murværket. Der benyttes robuste materialer, som vil få patina, og der bliver grønne tage på en stor del af bygningen. Områdets gårdrum bliver indrettet med et parklignende anlæg med eng- og strandnære plantesorter. Færdsel i området indrettes på de bløde trafikanters præmisser, og bebyggelsen får egen p-kælder.

Torben Nagel

Arkitekt MAA
Telefon