• Rejsegilde på fsb's ungdomsboliger, Artillerihuset, på Amager
  • Illustration af fsb's ungdomsboliger, Artillerihuset, på Amager
  • Rejsegilde på seniorbofællesskabet Midgård i Farum
  • Seniorbofællesskabet Midgård i Farum fejrede d. 4/11 rejsegilde

2 x rejsegilde på samme dag!

Vi har idag fejret rejsegilde på to både meget forskellige og meget ens byggerier. Det ene er ungdomsboliger på Amager, det andet et seniorbofællesskab i Farum. Fællesnævneren? Fællesskab!

Amager får 125 almene ungdomsboliger midt i studiemiljøet

Med Københavns Universitet i baghaven og metroen i forhaven står 125 almene ungdomsboliger inden længe klar til indflytning på Amager. De nye ungdomsboliger er en del af de ca. 1.000 nye ungdomsboliger, der årligt opføres i København. Huset kommer til at rumme gode muligheder for at dyrke fællesskabet med andre unge - bl.a. på tagterassen med udsigt udover Amager.

Til rejsegildet udtrykte både overborgmester Frank Jensen (S) og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) deres store begejstring for byggeriet, der har fået navnet Artillerihuset:
 
”Regeringen har en klar ambition om at skabe mere blandede storbyer med plads til alle – også til dem, der ikke hiver store penge hjem hver måned. Her er Artillerihuset, der rummer både ungdomsboliger og almene familieboliger et vigtigt skridt på vejen. København skal være en by, hvor man som ung kan både bo og uddanne sig”, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S).
 
”Det glæder mig, at unge med Artillerihuset kan få en attraktiv bolig tæt på studielivet. Når de første beboere flytter ind næste år, tager vi endnu et vigtigt skridt mod at sikre flere billige ungdomsboliger til byens mange studerende”, siger overborgmester Frank Jensen (S). 

Artillerihuset er blevet til i samarbejde med fsb, By og Havn, Tetris A/S, NREP. Oluf Jørgensen, Dyrlund Sørensen og med støtte fra Københavns Kommune, almene boliger.

Seniorer og bofællesskaber

Seniorbofællesskaber er populære som aldrig før. Med god grund. Generelt lever vi nemlig længere, og når børnene for længst er flyttet hjemmefra og 9-4 jobbet er lagt på hylden – så er der en stigende efterspørgsel på boformer og rammer for dagligdagen, som er anderledes og mere stimulerende for at skabe nye netværk og interessefællesskaber. Og her er det, at bofællesskaber kommer til deres ret.

Vi vandt konkurrencen om at tegne Seniorbofællesskabet Midgård for et år siden. I den forbindelse gjorde vi os naturligvis også nogle tanker om fællesskabet og arkitekturen. 

Vi har bl.a. gjort det, så man møder det grønne – landskabet – uden for sin dør – alle svalegangene ender bogstavelig talt i en tagterrasse. Herved differentierer man fællesskabet og nuancerer fællesrummene – i de store for hele fællesskabet – og de små og lokale, mere intime mødestæder tættere på boligen. Vi tror på, at ét af succeskriterierne for et bofællesskab er denne meget fine graduering af fællesskabet spændende fra det helt private til det sociale og fælles, men med fine facetter.

Og nu står råhuset der, vi glæder os til at se det iklædt tegl og corten-stål på ydersiden og foret med træ i de indre gårdrum. Og vi glæder os til at se beboerne flytte ind, indtage det og lade fællesskabet blomstre.

Seniorbofællesskabet Midgård er et samarbejdsprojekt mellem Furesø Kommune, OK-fonden og de kommende beboere.

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon

Flere nyheder