• Herredsåsen nye almene boliger af mangor og nagel

Attraktive almene boliger forener smuk natur og nordisk arkitektur

På initiativ fra Kalundborg Kommune udvikler Kalundborg Almennyttige Boligselskab med Kuben Management som bygherrerådgiver 30 almene familieboliger til en overkommelig husleje på den smukke Herredsås kun 2,5 km fra bymidten i Kalundborg.

De moderne og velindrettede boliger i enkel nordisk arkitektur bliver tegnet af EKAS, Mangor & Nagel arkitekter og PLAN+LANDSKAB Mangor & Nagel.

Kalundborg Kommune har bedt boligselskabets rådgivere arbejde mere konkret med detaljerne i projektet over de kommende måneder med henblik på, at kommunalbestyrelsen kan godkende projekterne endeligt i slutningen af året.

Kalundborg Kommune ønsker et varieret udbud af boliger i kommunen, som understøtter indsatsen for at øge bosætningen. Se mere her.

”Den arkitektoniske idé er at skabe en enkel nordisk arkitektur, som er i harmoni med stedets natur og lys”, fortæller Jacques Duelund Mortensen, afdelingschef fra PLAN+LANDSKAB Mangor & Nagel arkitekter.

Projektet vægter en arkitektur med smukke boliger, som nyder godt af udsynet til landskabet og stedets kulturarv. For at minimere bebyggelsens aftryk på naturen er bebyggelsesstrukturen tilrettelagt som individuelle gårdhuse, hvor terrasser og indkørsler mv. er skarpt adskilt fra den omgivende natur. Bebyggelsen vil bestå af ens blokke, hvor farvevalget afspejler stedets natur med lyse sand- og flintefarver.

”Vi ønsker boliger med en høj grad af fleksibilitet og mulighed for at indrette boligerne, som man ønsker, derfor er der flytbare vægge og rum, der kan fungere som både stue eller værelse.” siger Richard Poulsen fra KaB og fortæller ”Samtidig giver de fleksible boliger mulighed for at få en varieret beboersammensætning, og det betyder en masse for at få skabt liv og gode naboskaber i bebyggelsen.”

Arkitekter, ingeniører og Boligselskabet arbejder videre med de 30 attraktive boliger på Herredsåsen med henblik på at kommunalbestyrelsen kan godkende projektet endeligt i slutningen af året og de første beboere kan flytte ind i 2019.

Jacques Duelund Mortensen

Faglig leder, PLAN+LANDSKAB
Arkitekt MAA
Telefon