• Mangor & Nagel almene boliger Falkoner Allé Bygningspræmiering
  • Mangor & Nagel almene boliger Falkoner Allé Bygningspræmiering
  • Mangor & Nagel almene boliger Falkoner Allé Bygningspræmiering

Bygningspræmiering: Mangor & Nagels almene boliger på Falkoner Allé modtager Frederiksbergs Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger

Med tildelingen af Bygningspræmieringen har Frederiksberg Kommune siden 1902 sat fokus på god og smuk arkitektur på Frederiksberg. I 2021 præmieres det Mangor & Nagel-tegnede projekt på Falkoner Allé ved Ågade for smukt gennemført byggeri.

 

ET NYT ALMENT BYGGERI DER BÅDE ER SMUKT OG GODT 

”Falkoner Allé 128 viser, at det kan lade sig gøre at opføre en ejendom med almene boliger, der både er smuk, god og føjer sig naturligt ind i byen.”
 
”Byen nyder godt af den høje standard mod gaden, hvor den smukke gadefacade med et mønstermurværk, og facadedetaljering i en nutidig udgave, fuldender rækken af de 100 år gamle nabobygninger. Det er både godt tænkt og godt gået.”

Sådan lyder det bl.a. i dommerkomiteens begrundelse for præmieringen af Mangor & Nagels almene boliger på Falkoner Allé.
 

MARKANT ARKITEKTUR MED TRADITIONSRIGT MURVÆRK

Med blødstrøgne teglsten i varme rødlige nuancer står det nyopførte, vinkelformede boligbyggeri med 14 almene boliger i smuk harmoni med den omgivende palette. Det afslutter på fineste vis karréen, der går fra enden af Frederiksbergs centrale handelsgade, Falkoner Allé og et stykke ned ad Ågade. 

På trods af store forskelle i skala forholder huset sig respektfuldt til alle nabobygningerne. Arkitektonisk falder det ind og stikker ud på samme tid. Det markerer sig uden at larme, og det fortæller en hel del om, hvor langt man kan komme med lavere budgetter, hvis man tænker sig om. 

For Mangor & Nagel har vores almene boliger på Falkoner Allé 128 fra begyndelsen været et helt særligt projekt. At Frederiksberg Kommune har valgt at tildele det Bygningspræmieringen gør os derfor ualmindeligt glade.
 

BAGGRUND

Frederiksberg Kommune udbød i 2016 den attraktive, men specielle byggegrund på Falkoner Allé 128 til opførelse af almene boliger. 

Sammen med Boligorganisationen AAB og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen vandt Mangor & Nagel i 2017 konkurrencen. Bygningen, der er tegnet af Mangor & Nagel Arkitekter, blev realiseret af Thormann.as med underrådgivere og stod færdigt i 2020. Tidligere på måneden blev projektet, der både omtales som Falkoner Allé 128 (adressen) og som Falkoner Allé 118 (AAB’s afdelingsnummer), nomineret til den internationale pris Brick Award

Frederiksbergs Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger gives hvert andet år og blev officielt tildelt projektet d. 14. oktober 2021 i Håndbiblioteket på Frederiksbergs Rådhus. 

Dommerkomitéen bag Bygningspræmieringen bestod i år af borgmester Simon Aggesen, første viceborgmester og formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen, kommunalbestyrelsesmedlem David Munis Zepernick, arkitekt Sara Ettrup, arkitekt Michael Christensen, arkitekt Ebbe Wæhrens og by-, kultur- og miljødirektør Ulrik Winge.
 

Oline Liv Stoustrup

Kommunikation & PR
Telefon