CEO Bente Andersen fylder 60 år

Bente er kendt som en blid og insisterende fighter. Med forfriskende energi, smil, kreative ideer og klogskab samler hun folk tæt om sig. Ikke mindst i Mangor og Nagel, hvor hun i dag står med en rolig hånd på roret.

Bente er uddannet teknisk assistent i 1980, og har siden tilføjet et hav af titler; Adm. Direktør, partner, arkitekt maa, MBA’er, byggeøkonom mdb, bestyrelsesmedlem. Titler som peger på et menneske med personlig og faglig bredde og i en evig og intens nysgerrighed på verden.

I arkitektfirmaet Hou & Partnere arbejdede hun i 16 år og var med til at flytte virksomheden fra en mindre renoveringstegnestue til en større professionel virksomhed med også nybyggeri, indretning og bygherrerådgivning.

Sidenhen blev Bente ansat i Slots- og Ejendomsstyrelsen og gennemførte det første OPP-projekt (Offentlig Privat Partnerskab) og blev ekspert på nye samarbejdsformer i byggeriet. I pressen omtalt som mrs. OPP.

Samarbejde blev også fokus i de fem år Bente arbejdede som markeds- og udviklingsdirektør i den rådgivende ingeniørvirksomhed COWI. Udover at være direktionens udenrigsminister og have medansvar for mere end 400 ansatte, udviklede hun uddannelsen ”Conceptual Engineering” med fokus på at ingeniørerne skulle kunne indgå i mere innovative projekter og samarbejder, og havde ansvaret for bæredygtighed, hvor COWI blev en af de førende på området.

I 2012 trak hun stikket en tid for at reflektere over hvilket arbejdsliv hun drømte om fremadrettet. Denne refleksion fik hende til at skifte spor fra de store virksomheder og store projekter, til mindre virksomheder, hvor muligheden for at agere mere bredt i lederrollen forelå. Og drømmen om at sidde for bordenden.

Først blev Bente direktør i arkitektvirksomheden Entasis og sidenhen nu på 6. år adm. direktør og partner i arkitektvirksomheden Mangor & Nagel. Begge steder med stor økonomisk succes, en afsmittende arbejdsglæde og et altid nysgerrigt sind på nye markeder, nye processer, nye samarbejder og med et stigende fokus på at ville skabe steder, boliger og arbejdspladser der altid giver de bedste rammer for mennesker.

Mange mennesker vil gerne dele viden men få gør det med den samme generøsitet, engagement og tid som Bente gør. Og hun har en særlig evne til at løfte mennesker i det de er gode til og dermed til altid at få dem til at levere mere end de selv troede de kunne.

Privat er Bente gift med Leif Priess, har to børn og snart fire børnebørn. Hun bor i et hus i Farum, hvor der næsten altid er et byggeprojekt i gang. Bente elsker at løbe eller gå en tur ved Farum sø eller andre mere eksotiske steder i verden og inviterer gerne venner og familie til koncerter, faglige og sociale arrangementer og middage.

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon

Flere nyheder