Flere nye ungdomsboliger på vej i Københavns Kommune

Mangor & Nagel vinder Artillerihuset på Amager og skal tegne 131 nye ungdomsboliger for fsb lige overfor IT Universitet på Amager og et stenkast fra DR Byen og den naturskønne Amager Fælled.

 

Det indre Amager, Islands Brygge og Ørestaden er i gang med en rivende udvikling i disse år. Hvor Københavns Universitet og IT-Universitet før lå som lidt fjerne satellitter væk fra resten af universitetsmiljøet, er der nu kommet et helt andet liv på Amager med nye flotte kollegier, boligbebyggelser og udvidelse af universiteterne – og projekterne skyder stadig op. Mangor & Nagel skal, sammen med Dyrlund Sørensen og Oluf Jørgensen, være med til at opføre nye skønne ungdomsboliger i epicentret af universitetsmiljøet på Amager.  

Husets arkitektoniske grundidé

Husets grundidé udgøres i kontrasten mellem den massive teglfacade og det store glasparti mod øst, som åbner fællesrummet op mod amagerfælledvej og tegner husets indre aktivitet og ungdomsliv ud i byrummet.

Fællesskabet og tæt på det hele

Med sin placering som direkte nabo til IT Universitet og andre kollegier, får de kommende beboere en hverdag midt i et socialt og ungt miljø. Også i selve huset er der tænkt over fællesskabet og interaktionen med omgivelserne. Således etableres en inviterende kantzone ud mod gadeplan, hvor beboerne kan åbne op mellem de indre fællesområder og miljøet udenfor og dermed lade ude og inde smelte sammen.

Fællesskabet er tænkt ind i alle rum i huset. Den brede gang, der giver adgang til boligerne, får således opholds- og studiezoner, som bliver skabt af boligernes depotrum. På 8. sal af bygningen kan beboerne nyde udsigten udover København på Artillerihusets fælles tagterrasse.

Artillerihuset – på kanten af byen og storslået natur

Artillerihuset kommer til at ligge i et smørhul i København lige op af caféer, tæt på selve byen, uddannelse og indkøb, ligesom en storslået natur er rundt om hjørnet på Amager Fælled.

Projektet er blevet til i samarbejde med fsb, By og Havn, Tetris A/S, NREP og med støtte fra Københavns Kommune, almene boliger.