Første spadestik på Cecilie Marie Hjemmet

Der har netop været første spadestik på Cecilie Marie-hjemmet i Hvalsø. Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune, og en af de kommende beboere på hjemmet deltes om æren og tog det første spadestik sammen.

Fonden Mariehjemmene planlægger opførelse af bofællesskab i Hvalsø. Vi vandt første præmie i totalentreprisekonkurrence. Målet er at skabe de bedste forudsætninger for at træne og udvikle de kompetencer, der er nødvendige for at mestre dagligdagen - og give den enkelte oplevelsen af livskvalitet i overensstemmelse med egne drømme og værdier. Det skal arkitekturen bidrage til at understøtte.

DE BEDSTE FORUDSÆTNINGER FOR HVERDAGEN

Grundideen er at skabe et integreret hverdagslivsperspektiv, der tager afsæt i beboernes ressourcer. Det nybyggede bofællesskab skal danne ramme om 20 unge med handicaps hverdagsliv. De får et fælleshus på 200 m2 og servicearealer på 320 m2. De unges boliger bliver hver på 44 m2 og får en lille privat terrasse. Bebyggelsen kommer til at rumme udhuse, hjælpemiddeldepot og renovation på 180 m2, 350 m2 parkering og to store, fælles terrasser. 

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Flere nyheder