• Børge Nagel 100 år

I dag ville Børge Nagel være fyldt 100 år

I 1948 grundlagde arkitekt Børge Nagel sammen med Poul Mangor arkitektfirmaet Mangor & Nagel i Frederikssund - en virksomhed han fortsatte i spidsen for gennem hele sin karriere. Vi markerer dagen d. 25. oktober 2021, hvor Børge ville være fyldt 100 år.

 

Siden Børge Nagel som nyuddannet arkitekt i 1948 grundlagde tegnestuen Mangor & Nagel i Frederikssund, var han kendt som en initiativrig og viljestærk aktør, der fik tingene til at ske. Derfor fik han med bl.a. opførelsen af Frederikssund Sygehus og Rådhus, Islebjerg Kirke og flere nye boligområder også stor indflydelse på udviklingen og udformningen af det Frederikssund, vi kender i dag. 

I sin tid som arkitekt tegnede og opførte Børge Nagel ca. 10.000 boliger, flere børne-, unge- og ældreinstitutioner, folkeskoler, gymnasier, universitetsbygninger, fabrikker, kontorer, idræts- og kulturhuse mm. Han blev optaget i Akademisk Arkitektforening i 1955, og i 1987 modtog han Ridderkorset.  Hans bygninger er fortsat kendetegnet ved stor funktionalitet og hensyntagen til de mennesker, der anvender dem.  

Inden sin død d. 16. marts 2004 nåede Børge Nagel at fejre Mangor & Nagels 50-års jubilæum og udvide virksomheden med tegnestuer i henholdsvis Roskilde, Hillerød og København. 

Hans to sønner, Torben og Karsten Nagel, der også er uddannet arkitekter, er begge partnere, medlem af bestyrelsen og fortsat meget involverede i Mangor & Nagel A/S.

Hos Mangor & Nagels tre nuværende tegnestuer markerer vi 100-årsdagen med fødselsdagskage, gode historier og en skål for Børge og hans arkitektoniske visioner, som vi hver dag bestræber os på at videreføre.