Indvielse af Egedal Familiehus 

”Familiehuset i Egedal, er et hus, hvor man kan være sig selv, men hvor man aldrig er overladt til sig selv”

 

Sådan beskriver Henning Frederiksen fra Mangor & Nagel den overordnede vision for det fleksible familiehus, som i går blev indviet i strålende solskin og med fine taler fra borgmester i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard, formand for Social- og Sundhedsudvalget, Vicky Holst Rasmussen samt partner i Mangor & Nagel, Jakob Andersen.

Et trygt frirum

”Tanken med Egedal Familiehus er, at både den pædagogiske, arkitektoniske og funktionelle idé med huset skal spille sammen og skabe et trygt frirum. Det skal være et midlertidigt samlingssted for børn, unge og familier, der har brug for redskaber og fællesskaber til at komme videre. I dag har vi ikke sådan et fælles fleksibelt hus i Egedal, men må sende borgerne ud til forskellige tilbud, ofte langt fra deres dagligdag", fortæller formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Vicky Holst Rasmussen. Den daglige leder, Pia Hjørtoft supplerer, “det fleksible skal huskes hele tiden, og man skal huske på, at der er stor forskel på de familier, som kommer til at komme her”.

Kommende beboere

Allerede d. 1. december flytter de første beboere ind i det nye hus, som kommer til at have plads til to familier og tre unge af gange. Derudover vil der være aktivitetsrum og fælleskøkken med mulighed for at lave mad både sammen og hver for sig. Familiehuset kommer til at håndtere børn, unge og familier i deres nærmiljø, så de kan fortsætte deres dagligdag så uforstyrret som muligt, imens de støttes.

Husets hjerterum

Huset består af fire selvstændige enheder med en atriumgård i midten, som udgør husets "hjerte". Rundt om bliver der etableret forskellige rum, indrettet til forskellige aktiviteter og indsatser, fordelt på i alt 555 kvadratmeter.

Flere nyheder