Indvielse af seniorbofællesskabet Kamelia Hus

Der var god stemning og højt humør, da Kamelia Hus forleden trodsede den grå efterårsregn og blev behørigt fejret og indviet på det nye Grønttorv i Valby i København.

Projektets parter og tilblivelse

Seniorfællesskabet på Grønttorvet er skabt i et inspirerende samarbejde mellem Grønttorvets projektudvikler FB Gruppen samt PKA, Realdania og Mangor & Nagel som arkitekter. Kamelia Hus er for livsnydende seniorer på +60 år og er en helt ny måde at bo sammen på – et sted hvor man kan være sig selv, men aldrig behøver at være alene. Og der er evidens bag husets opbygning. Realdania har været involveret i projektet som en del af deres forskning omkring ældre og ensomhed. Projektet er mundet ud i et eksempelbyggeri, der kan inspirere bolig- og ejendomsbranchen til at bygge flere seniorbofællesskaber over hele landet. 

Vi har haft stort fokus på at skabe et hus med plads til alle og som alle har råd til at bo i. Projektet har særligt fokus på at nytænke fællesarealerne og sikre varierende boligstørrelser i flere prisklasser. 

Fællesskabet som omdrejningshjul 

Kamelia Hus udfordrer den gængse opfattelse af, hvordan ældre bor og lever i byen. Her er fælleshuset ikke et sted man lejer, men et sted man lever. Således er fælleshuset placeret vertikalt i huset og binder etagerne sammen to og to. Dette greb gør, at beboerne automatisk bevæger sig gennem fællesarealerne til og fra sin bolig. 

Bofællesskabet skal i det hele taget være med til at øge livskvaliteten og bekæmpe ensomhed hos beboerne i huset.

”Kamelia Hus er tegnet ud fra tanken om at integrere fællesskabet i husets DNA. Det er et opgør med det klassiske fælleshus, som kun bruges til særlige lejligheder. Det er fællesskab i dagligdagen - serveret på et sølvfad”. 

Claus Smed Søndergaard, kreativ chef hos Mangor & Nagel

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon

Flere nyheder