Mangor & Nagel-arkitekt Lotte Foght-Sørensen gav i går det vindende forslag til Rockwool på bæredygtighedskonference på RUC

Arkitekt Lotte Foght-Sørensen havde hele to idéer med i finalen ved årets COCONF18-konkurrence og viser, at det almene byggeri kan gå forrest i udviklingen af nye bæredygtige løsninger.

Lotte var en af gårsdagens vindere på den årlige bæredygtighedskonference med sit forslag om genbrug af rockwool fra byggepladser.

Smukke, grønne og C02-opsugende facader begroet med alger. Og beplantning med rødderne dybt begravet i recirkuleret rockwool. 

Det er disse idéer, der har sikret arkitekt hos Mangor og Nagel Lotte Foght-Sørensen henholdsvis en sejr og en flot finaleplads ved COCONF18-konferencen, som i år satte fokus på fremtidens bæredygtige og klimavenlige løsninger inden for renovering og byggeri. 

Projekterne er udviklet til henholdsvis Boligselskabet Sjælland og til ROCKWOOL, og principperne bag er hentet i naturen.  

”I dag vasker vi vores pæne facader ned, men hvad hvis vi i stedet lavede facadeplader, hvor vi lod alger, mos og lav vokse frem – præcis som vi ser det på sten i skovbunden. På den måde kunne vi lave smukt udsmykkede facader, men også aktive og CO2-opsugende flader, der kan optimere bygningens klimaprofil,”

siger Lotte Foght-Sørensen. 

Facadebeklædningen kan for eksempel fremstilles af sammenpresset recirkuleret rockwool, ligesom stenulden efter samme princip kan genanvendes til at skabe grønne områder omkring bygningerne. Præcis som man i dag dyrker salat og agurker i rockwool, kan den overskydende stenuld fra byggepladsen kommes i højbede og beplantes med C02-udlignende grønt. 

Lotte Foght-Sørensens finaleplaceringer viser, at det almene byggeri kan gøre sig gældende helt forrest i feltet inden for udvikling af klimavenlige og bæredygtige løsninger, siger administrerende direktør i Mangor og Nagel, Bente Priess Andersen: 

”Bæredygtighed efterspørges i stigende grad af de almene bygherrer, og det er vigtigt, at vi kan levere varen. Derfor er det fantastisk, at vi har arkitekter som Lotte Foght-Sørensen, der brænder for det bæredygtige og kan tænke nyt, innovativt og ud af boksen.” 

Vinderne af COCONF18-konkurrencen, der blev udpeget torsdag d. 15. november på Roskilde Universitet, løber ikke bare med æren, men får også mulighed for at indgå et samarbejde med udfordringsgiver – i dette tilfælde ROCKWOOL – om at udvikle, teste og implementere den foreslåede løsning. 

 

Læs mere om COCONF18 her 

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon

Flere nyheder