Mangor & Nagel renoverer Sct. Jørgensgården i integreret samarbejde
Sct. Jørgensgården står overfor en stor renovering støttet af Landsbyggefonden. Bebyggelsen er opført som betonelementbyggerier i 1974 og består af fire boligblokke, der grænser op til et naturområde centralt placeret i Ringsted. Blokkene er hver især opført som tre forskudte, sammenhængende bygninger i tre etager.
UDFØRES I INTEGRERET SAMARBEJDE
Da Boligselskabet Sjælland ønsker projektet gennemført i et tæt og ligeværdigt samarbejde mellem alle involverede parter, blev opgaven udbudt som et integreret samarbejde. Som arkitekter kommer vi i tæt samspil med både bygherre, entreprenør og ingeniører derfor til at skulle analysere os frem til de bedst mulige løsninger helt fra projektets begyndelse.
Hos Mangor & Nagel og Enemærke & Petersen har vi kun gode erfaringer med denne arbejds- og udbudsform – bl.a. fra vores fælles igangværende projekter DTU Bygning 208 og transformationen af ’Nøjsomhed’ i Helsingør.
”Med tidlig inddragelse og en mere smidig byggeproces kan vi som arkitekter være med til at sikre et bedre byggeri i tæt samarbejde med hele holdet bag gennemførelsen af projektet”, fortæller Søren Stoustrup, Partner og Markedschef hos Mangor & Nagel - en del af AART.
NYT FÆLLESHUS OG 36 NYETABLEREDE TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER
I forlængelse af renoveringen får beboerne i Sct. Jørgengården et nyt fælleshus, der skal indeholde gæstelejlighed, køkken og rum til fællesaktiviteter blandt beboerne.
Der bliver desuden etableret 36 tilgængelighedsboliger med elevator, mens Sct. Jørgensgårdens udeområder bliver opgraderet med mere indbydende opholdspladser og legeområder.
Renoveringen forventes at gå i gang i starten af 2023.
FAKTA
Projekt: Sct. Jørgensgården, Nørregade 102-148, 4100 Ringsted
Bygherre: Boligselskabet Sjælland
Totalentreprenør: Enemærke & Pedersen
Arkitekt: Mangor & Nagel - en del af AART
Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører
