Mangor & Nagel skal renovere Palle Suensons ungdomsboliger i Holte

Helhedsrenoveringen af det karakteristiske bygningsværk Skovlyporten skal som totalentreprise udføres af Mangor & Nagel Arkitekter, Enemærke & Petersen og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører.

Skovlyporten, der består af 12 blokke i 2 etager med i alt 141 ungdomsboliger, står overfor en gennemgribende renovering. De unge beboere i den selvejende institution kan derfor se frem til moderniserede boliger med optimale rammer i områdets forsat skønne omgivelser tæt på Holtes skov og natur. 

Velfærdsarkitektonisk arvesølv

Tegnet af den ikoniske danske velfærdsarkitekt Palle Suenson står det samlede bygningsværk på en gang som et klassisk gult murstensbyggeri og en karakteristisk konstruktion med tydelig inspiration fra de japanske tempelbygninger. 

De oprindelige 11 blokke blev opført i 1970, mens en tolvte blok kom til i 1994. Trods tidens tand lader de arkitektoniske kvaliteter sig ikke forbigå: Tidstypisk for 60'ernes og start 70'ernes velfærdsarkitektur står Skovlyporten med sine gule tegl og træelementer, løftede tage og veldisponerede skala funktionelt og harmonisk indpasset i landskabet. 

Renovering og modernisering med respekt for bygningsarven

For både bygherre UBSBOLIG og hele det valgte entrepriseteam bestående af Mangor & Nagel, Enemærke & Petersen og Oluf Jørgensen stilles der i renoveringen af Skovlyporten skarpt på, hvordan værdifuld erfaring fra udviklingen af det almene segment bedst kan bringes i spil til glæde for beboerne. 

Herudover er det i tilfælde med et projekt som Skovlyporten essentielt, at de mange nye forbedringer udføres med stor hensyntagen og respekt for byggeriets eksisterende arkitektoniske kvaliteter og betydning for den danske bygningsarv - noget vi hos Mangor & Nagel generelt ser som en af vores fornemste opgaver. 

"At værne om velfærdsarkitekturen og den klassiske danske byggeskik og -tradition har i knap 75 år været en af Mangor & Nagels kerneopgaver. Vores vision for helhedsrenoveringen af Skovlyporten er derfor at skabe gode arkitektoniske løsninger, der passer til et moderne studieliv, uden at der gås på kompromis med byggeriets oprindelige udtryk og kvalitet," fortæller Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel. 

Tidligere har Mangor & Nagel Arkitekter bl.a. stået bag renoveringen af den ligeledes Palle Suenson-tegnede og historiske bebyggelse Nærumvænge, der betragtes som et ikon blandt 1950'ernes danske, almene boligbyggerier. 

 

 

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon

Flere nyheder