Mangor & Nagel skal totalrenovere 144 almene boliger i Søborg

Mangor & Nagel Arkitekter har i et totalrådgiverteam med Wissenberg som underrådgiver vundet udbuddet om renovering af Pileparken 7, der består af 144 lejligheder.

 

Pileparken 7, der administreres af ABG - Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, er opført i perioden 1959- 1962 og står nu overfor en omfattende renovering og ombygning støttet af Landsbyggefonden.

Som totalrådgiver er Mangor & Nagel med Wissenberg A/S som underrådgiver blevet tildelt totalrenoveringen af de i alt 144 almene boliger med tilhørende fælles inde- og uderum. 
 

Rum til familieforøgelse

Afdelingens 5 boligblokke ligger i området ved Frederikssundsvej og Mørkhøj og grænser mod øst op mod Tingbjerg i Københavns Kommune. 

Da man i større grad ønsker at kunne fastholde yngre beboere, når de stifter familie, skal dele af bebyggelsen ombygges, så lejlighederne her bliver både større og mere familievenlige. 

Herudover vil alle boligernes meget små badeværelser som en del af renoveringen blive gjort mere funktionelle og tidssvarende.
 

Med respekt for byggeriets oprindelige udtryk

I udviklingen og renoveringen af det samlede boligområde vil Mangor & Nagel som totalrådgivere være i tæt dialog med Gladsaxe Kommune og fokusere på at skabe ny værdi for beboerne uden at gå på kompromis med byggeriets historie og arkitektoniske udtryk, der er tidstypisk for slut 50’erne og start 60’ernes velfærdsarkitektur.  

Vi vil i den forbindelse også have fokus på at indtænke det omgivende landskab og de landskabsarkitektoniske løsninger, der med fordel kan inddrages i projektet til glæde for både bygherre og beboere.

Den almene bygningstradition ligger Mangor & Nagel særligt nært. Vi ser derfor frem til gennemføre de mange nye forbedringer i Pileparken 7 med stor hensyntagen og respekt for både bygninger og beboere.   

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon

Flere nyheder