Mangor & Nagel var med i Wien, da årets Brick Award blev afholdt og teglbyggeriet hyldet

Vores almene boliger på Falkoner Allé var nomineret i kategorien ’Living together’. Mens vinderne af Brick Award 22 blev annonceret torsdag d. 9. juni, deltog Mangor & Nagels Kalle Jørgensen fredag i paneldebatten om arkitekturens bidrag og udfordringer.

 

Kreative og nytænkende fortolkninger af teglbyggeriet blev i sidste uge hyldet med maner, da årets Brick Award 22 blev uddelt i Wien. Tegl var dog ikke det eneste, der var i fokus. Også arkitekturens ansvar i forhold til klimaet og løsninger på fremtidens urbane udfordringer i forhold til ”livability” var på programmet i forbindelse med prisuddelingen.
 
Fredag formiddag deltog arkitekt Kalle Jørgensen fra Mangor & Nagel således i den livetransmitterede paneldebat om de udfordringer, vores byer står over for i dag - hvordan byerne i fremtiden kan se ud, og hvilke løsninger og tilgange, der allerede er tilgængelige for at nå dertil - sammen med Heimo Scheuch, der er bestyrelsesformand for Wienerberger AG’, Tina Gregoric der medlem af Brick Awards jury og grundlægger af Dekleva Gregoric Architects og Dietmar Eberle, grundlægger af Baumschlager Eberle Architekten.

Kalle Jørgensen lagde bl.a. vægt på, at beboervenlige byer bedst kendetegnes ved deres mangfoldighed - at der både er plads til en bred beboersammensætning og diversitet i anvendelsen af byen og byrummene. Han opfordrede også til et øget fokus på nybyggeriernes byggetekniske indre, hvor slankere konstruktioner og opmærksomhed på overflødige materialer samt bedre designtekniske løsninger for genanvendelighed vil kunne reducere forbruget af materialer betragteligt.

Teglen er vores grundsten 

Vores almene boliger på Falkoner Allé, der var blandt de nominerede i kategorien ’Living together’, fik desværre ikke en pris med hjem. Men at være nomineret til en international pris med særligt fokus på tegl betragter vi som en ære i sig selv.  

For Mangor & Nagel er teglen fortsat en grundsten i vores arbejde, og vores almene boliger på Falkoner Allé har fra begyndelsen været et helt særligt projekt. Et projekt der både konkretiserer vores overordnede vision om en lødig og kontekstuel arkitektur, der med afsæt i den danske bygningstradition fornyer bygningskunsten samt bidrager positivt til den kollektive forståelse af velfærdsarkitekturen. 

Læs mere om projektet HER
 

Oline Liv Stoustrup

Kommunikation & PR
Telefon

Flere nyheder