Musicons mangefacetterede P-hus er åbent og indviet med manér

Roskildes kreative bydel Musicon har fået sit første parkeringshus – et bæredygtigt og nytænkende et af slagsen, der tegnet af Mangor & Nagel Arkitekter og opført af MT Højgaard byder på meget mere end muligheden for parkering.

Torsdag d. 23. september fik bydelen Musicon endelig adgang til sit første P-hus. Roskilde Kommune afholdt åbningsreceptionen om eftermiddagen, hvorefter parkeringsanlægget med plads 240 biler og 12 motorcykler blev erklæret åbent.  

Parkering med plads til parkour og krydderurter 

Med sin varierede facade af rustikt genbrugsstål, metalliske containersider samt slyng- og klatreplanter skiller p-huset i Musicon sig - helt i tråd med bydelens kreative ånd - visuelt ud. 

En skulpturel trappe forbinder etagerne, hvor der i lokaler tilegnet foreningslivet er skabt plads til både akrobatiske parkour-udøvere og motorcykel-entusiaster. Herudover får områdets beboere mulighed for at dyrke grøntsager og krydderurter på bygningen tag, der også er tiltænkt anvendt til sociale arrangementer. 

Helt i tråd med udviklingen af området i øvrigt er p-huset således også et byggeri, hvor plads til sport, kultur og socialt samvær er prioriteret højt. 

Genanvendelige stålelementer og genbrugt beton

Også bæredygtige løsninger har været et vigtigt element i designet og opførelsen af Musicons P-hus. Bl.a. er konstruktionen primært opført i stålelementer, der let kan skilles ad og genanvendes, hvis behovet for parkering bliver mindre. Samtidig er der brugt nedknust og genanvendt beton og andre materialer fra nedrevne byggerier i Roskilde Kommune.

Mangor & Nagel er arkitekter på projektet, der for Roskilde Kommune er opført af MT Højgaard med MOE som bygherrerådgiver. 

Vi er utrolig glade og stolte over resultatet og siger tak for en skøn åbningsreception og et godt samarbejde.  
 

Oline Liv Stoustrup

Kommunikation & PR
Telefon

Flere nyheder