Vi har vundet Køge multihal

Vi er meget glade for at have vundet konkurrencen om at være med til at udvikle en ny multihal i Køge, som kommer til at skabe en symbiose mellem arbejde og fritid – erhverv og idræt.

Vores konkurrenceforslag bygger på den eksisterende sportshal i Køge, som ønskedes udvidet til at kunne rumme flere aktiviteter og funktioner. Med udbygning af en ekstra hal III giver det Køge mulighed for, at afvikle og tiltrække væsentlige flere turneringer med plads til 1.100 tilskuer. Den nye idrætshal indeholder en spillerfoyer med mulighed for café og restaurant med servering. Derudover etableres nye omklædningsfaciliteter, personalerum og kontor. 

En naturlig sammenhængskraft

Udgangspunktet for vores forslag har været, at skabe en naturlig sammenhængskraft mellem de eksisterende Køgehaller I og II samt det nye kommende stadion. Vi har skabt et nyt idrætskompleks, som forener og rummer det eksisterende og det nye som en ny samlet enhed. Det har samtidigt været vigtigt, at skabe en idrætshal, som tør skille sig ud i forhold til de eksisterende haller. Der er lagt stor vægt på, at det nye idrætskompleks bliver en oplevelsesmæssig gevinst, og at alle brugere, store som små, føler sig hjemme i de nye omgivelser. Den nye idrætshal er gjort levende og oplevelsesrig ved enkle og få virkemidler - samtidig med, at den er udført på en nøgtern og overskuelig måde.

Hovedgrebet

Den nye Køgehal III indskriver sig som en boks drejet i et kvadrat. Boksen har en nordfacade i byggelinje ud mod stadion og er centeret over midten af fodboldbanen. Ved af dreje boksen i forhold til de eksisterende haller opstår der et åbent og meget rummeligt foyerområde. Hovedindgangen
etableres mod vest fra den nye og markante indgangsfacade som visuelt åbner sig op, og hvor boksen i sin materialitet fremstår præcist og afklaret.

Omkring boksen opstår der arealer, som giver det nødvendige volumen i spidsbelastninger til turneringskampe eller lignende. Fire indskudte balkoner omkring boksen hæver niveauet for at imødekomme forskellige opholdszoner.