Vi har vundet renovering af Nærumvænge

Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S føjer endnu et historisk renoveringsprojekt til sin portefølje. Vi har sammen med Dominia og Peter Jahn og partnere vundet totalrådgivning vedrørende renovering af Nærumvænge; et af den danske velfærdsarkitekturs ikoniske almene boligbyggerier fra 1950’erne.

 

Nærumvænge er tegnet af Arkitekt Palle Suenson og er en af de mest helstøbte og smukkest afgrænsede bebyggelser i landet. Vi har sammen med Dominia og Peter Jahn og partnere vundet Søllerød almene Boligselskabs udbud om totalrådgivning på renovering af Nærumvænges boliger samt friarealer.

Landsskabsarkitektur i verdensklasse

Renoveringen vil ske med stor hensyn til Nærumvænges ikoniske arkitektur. De to- og treetagers bygninger med gule teglstensydervægge og tunge røde, samlende tegltage ligger smukt spredt i det grønne landskab forbundet af stiforløb med gule teglklinker. Det er blandt andet placeringen i landskabet, som er en af bebyggelsens helt store kvaliteter. Landskabet er formgivet af landskabsarkitekten C. Th. Sørensen, som var sin tids førende danske landskabsarkitekt og som i dag regnes blandt verdens mest fremtrædende.

Hensyn til eksisterende kvaliteter og arkitekturpolitik

Nærumvænge er et af de lokale arkitektoniske fyrtårne. Mangor & Nagel, Dominia og Peter Jahn og partnere lægger også vægt på at renoveringen sker i henhold til Rudersdal Kommunes arkitekturpolitik. ”At videreføre den funktionelle tradition til fremtiden” indebærer for Nærumvænge en præcis og ansvarlig håndtering af bebyggelsens kulturarv og materialitet. Det er i arbejdet desuden væsentligt at få etableret et rigtig godt samarbejde med boligselskabet, beboerne og Rudersdal Kommune.

En perlerække af kulturarvsprojekter

Totalrådgivning af renovering af Nærumvænge er endnu en renovering i perlerækken af opgaver på vigtige velfærdshistoriske kulturarvsikoner som Mangor & Nagel står bag.

 

I 2015 vandt tegnestuen opgaver om renovering af AAB’s kendte punkthuse i Bellahøj samt endvidere Fuglsangpark ”den blå by” i Farum, en ikonisk tæt-lav bebyggelse. Mangor & Nagel har bl.a. stået bag den vellykkede renovering og PCB-sanering af Blok 41 – 46 i Farum Midtpunkt, der er endnu et arkitekturhistorisk byggeri i særklasse. I 2013 modtog tegnestuen desuden præmiering for de nye ældreboliger i Bredalsparken, Hvidovre.

12. januar 2016

Jacques Duelund Mortensen

Faglig leder, PLAN+LANDSKAB
Arkitekt MAA
Telefon