Vi tegner nyt ankomstområde til rejsende fra hele verden

Vi står for ombygning af ankomst- og toldområdet i Københavns Lufthavns Terminal 3. Det er i ankomst-  og toldområdet, at de årligt 26,6 millioner rejsende fra hele verden får deres første møde med Danmark efter flyveturen.

”Alle har et forhold til ankomstområdet i Terminal 3. Det er her, vi bliver hilst velkommen, når vi lander i København efter en flyvetur. Og samtidig er området en stor og dynamisk arbejdsplads for rigtig mange mennesker. Området er nærmest allemandseje, så der er noget at leve op til,” siger Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel arkitekter. Tegnestuen står for at tegne og gennemføre ombygningen af ankomstarealet og toldslusen i Terminal 3.

Derudover er Terminal 3 også området, hvor alle SAS passagerne tjekker ind, når de skal ud at rejse. Så der er travlt.

I lufthavnen står intet stille

”En af de væsentligste udfordringer i opgaven er at få skabt et velfungerende flow, wayfinding og skiltning for alle brugerne af området: De rejsende, de, der venter på passagerer, personale og alle de andre, der bevæger sig i området,” siger Lars Bebe Johannessen, projektchef Københavns Lufthavn.

En anden kompleks udfordring er, at ankomstområdet stadig er i brug under projekteringen og udførelsen. En så travl lufthavn som Københavns Lufthavn, har nemlig ikke mulighed for at lukke ned eller skrue ned for aktiviteterne under ombygningen. Det hele skal fungere problemfrit under anlæggelsen, og netop dette har Mangor & Nagel A/S erfaring med fra andre store byggeprojekter.

Flere rejsende kræver nye rammer

Flere og flere ankomster i Københavns Lufthavn betyder, at der hver time kan komme op til 6000 mennesker gennem ankomstområdet. Rundet op bliver det til mere end 70.000 mennesker om dagen. Lufthavnen havde et rekordår i 2015 med 26.6 millioner rejsende. Den store succes har sat den eksisterende logistik i området under pres. Og netop derfor skal der en ombygning til.

De rejsende til Københavns Lufthavn og alle de, der skal modtage dem i ankomstområdet kan se frem til at tage de ombyggede arealer i brug i april 2017.