• Postbyen Mangor & Nagel

Postbyen

Med fokus på en imødekommende arkitektur og stor erfaring indenfor det private og almene boligsegment har Mangor & Nagel Arkitekter vundet udbuddet om at udvikle sidste etape af Københavns nye bydel, Postbyen.

Her skal der på projektets sydlige område primært opføres boliger til en bred målgruppe med stor hensyntagen til både den sociale og klimamæssige bæredygtighed. 

”Vi er meget glade for at skulle samarbejde med rådgiverteamet Mangor & Nagel og MOE - et kompetent team, der igennem de seneste år har været med til at udvikle mange spændende boligprojekter i København. Vi er overbeviste om, at vi i fællesskab kan udvikle den sidste del af Postbyen, så den kommer til passe ind i helheden og fuldende denne nye spændende, bæredygtige bydel i København,” fortæller Lars Blegvad Danielsen, Projektansvarlig, Danica Ejendomme

EN VELBALANCERET OG INDBYDENDE BYDEL

Projektet, der kommer til at afslutte udviklingen af hele Postbyen, får en meget synlig og markant rolle i det københavnske bybillede. Både for Danica Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling er det derfor essentielt, at der her skabes et område, der kan bidrage til en balanceret bydel. 

Hvor der i udviklingen af Postbyen hidtil har været et stort fokus på virksomheder, hoteller og handelsliv, bliver bydelen nu tilført flere boliger og rekreative områder med plads til alle. I den forbindelse skal et sammenhængende udeareal og den bedst mulige udnyttelse af bygningsmassens kantzone sikre, at en ’byens etage’ bliver et gennemgående element for hele projektet, der også har til formål at forbinde Postbyen til sine omgivelser.

”Postbyen har en særlig beliggenhed med en helt unik udsigt mod vest over DSB’s banegrav. I samspil med ’byens etage’ og et åbent bylandskab vil udsynet til den togdrift, der er af stor betydning for bydelens identitet, binde området sammen og gøre den tidligere industrigrund til et spændende og indbydende sted at bo, arbejde og opholde sig i," fortæller Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel.
 

Segment
Almene boliger
Boliger
Erhverv
Bygherrerådgivning
Type
Nybyggeri
År start
2024 -
Opgave
Byudvikling af Postbyen, Matrikel 1690
Bygherre
Danica Ejendomme & DSB Ejendomsudvikling
Totalrådgiver
Mangor & Nagel A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN+LANDSKAB
Ingeniør
MOE A/S
Andre aktører
Exigo
Størrelse
25.000 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
landskabsarkitektrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon