• Mangor & Nagel, Randkløvhuse, Nybygget almene boliger som rækkehuse med levende og varieret facade
  • Mangor & Nagel, Randkløvhuse, Nybygget almene boliger, udsnit af situationsplan

Randkløvhuse

Boligkvarteret Randkløvhuse er rækkehuse med boliger i to etager, som er opført i flere etaper. Vi er arkitekterne bag den seneste etape fra 2012, som består af 35 almene boliger og 55 boliger med speciel indretning til plejekrævende beboere.

Velkendt murværk og moderne kontrast

De 90 nye boliger er fint integreret i de parkinspirerede områder. Skalaen i boligerne og området er intim. Der er valgt velkendte materialer fx murværk i rødbrunt farvespil, røde tagsten og fremspringende karnapper med en pladebeklædning i koks – og lysegrå kølighed. De er valgt som en moderne kontrast til det velkendte røde murværk. Resultatet er en levende og varieret facade.

Harmoni mellem interiør og eksteriør

Inde i boligerne er der fokusret på harmoniske løsninger, som har stor praktisk funktionalitet, der er nøje afstemt efter den brugergruppe, som indretningen er møntet på. Der er skabt en sammenhæng mellem bygningens eksteriør og interiør fx med elementkøkkener i et fortsat farvetema af grå lak, og gedigne trægulve.

Slyngede stier og søer

Uden for boligerne slynger et stisystem sig gennem gårdrummet. Afvandingssystemet er udformet som naturområder med to søer, der alt efter årstid og vejr har skiftende vandstand og fauna. lette opholdsbroer i træ skaber forbindelser i naturområdet. Søerne er samtidig en del af den bæredygtige klimaløsning, idet deres bassiner fungerer som nedsivningsanlæg i en LAR-model (lokal afledning af regnvand).

Segment
Almene boliger
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2011
Bygherre
Amager Boligadministration v/ Almen Boligadministration
Totalrådgiver
Dominia A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Dominia A/S
Størrelse
7.650 m2
Byggesum
150,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
fagtilsyn
landskabsarkitektrådgivning
projektering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon