• Mangor & Nagel, Bredalsparken, Nybyggeri af almene boliger som karakterfuldt bygningsværk
  • Mangor & Nagel, Bredalsparken, Bebyggelsen er fire boligblokke forskudt med smukt murværk
  • Mangor & Nagel, Bredalsparken, Detaljeorienteret arkitektur, som er præmieret byggeri

Bredalsparken

På hjørnet af Bredalsparken ligger et karakterfuldt bygningsværk, der indeholder 24 ældreboliger, der på fineste vis afslutter Bredalsparken.  Den nye bebyggelse er fire sammenbyggede blokke, der er forskudt gradvis mod nord og er disponeret meget overbevisende både i de indre boligkvaliteter og i mødet med omgivelserne. Bebyggelsen vidner om en ambitiøs tilgang til arkitektfaget. Her har der været fokus på det smukke murværk i kombination med hvide vinduer og altaner. Bebyggelsen har række meget fint bearbejdede detaljer, der gør den nye bebyggelse smuk og karakterfuld.

Præmieret byggeri i smukke omgivelser

I 2013 blev byggeriet præmieret af Hvidovre Kommune for sine boligkvaliteter, samspillet med omgivelserne og de fine bygningsdetaljer. Den nye bebyggelse er smukt og harmonisk indpasset i omgivelserne og den eksisterende, bevaringsværdige bebyggelse i Bredalsparken, som er opført 1949-1959 og er én af Danmarks absolut mest vellykkede parkbebyggelser. Bredalsparken er i januar 2015 udvalgt som et af de 10 bedste murede boligbyggerier fra perioden 1940-1960 af en jury nedsat af Realdania, Landsbyggefonden og Kulturstyrelsen. Det er et fint eksempel på, at man kan bygge videre på og lade sig inspirere af de kvaliteter, der har overlevet historien, samtidig med at der skabes en nutidig bebyggelse med moderne og tidssvarende indhold.

Begrundelsen for Hvidovre Kommunes Bygningspræmiering 2013 lød blandt andet på:

”Bebyggelsen er disponeret meget overbevisende både i sin indre boligkvaliteter og i mødet med sine omgivelser. Den nye bebyggelse vidner om en ambitiøs tilgang til arkitektfaget.

Bebyggelsen fremstår med en række meget fint bearbejdede detaljer, der gør, at man i dag kan opleve det sydøstlige hjørne af Bredalsparken som et smukt og karakterfyldt bygningsværk.”

 

Segment
Almene boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2013
Bygherre
Hvidovre almennyttige Boligselskab v/DAB
Totalrådgiver
Mangor & Nagel A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Oluf Jørgensen A/S
Størrelse
1.800 m2
Byggesum
40,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
fagtilsyn
landskabsarkitektrådgivning
projektering
projekteringsledelse
skitsering
totalrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon