• Bybjerget I Rødovre, renovering udført af Mangor & Nagel

BYBJERGET

“Mangelfri aflevering af 400 renoverede badeværelser på stribe i første hug”

I samarbejde med totalentreprenøren, Enemærke & Petersen, og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen, har Mangor & Nagel medvirket ved en totalrenovering af badeværelser i den almennyttige boligbebyggelse Bybjerget i Rødovre. Opgavens beboersamarbejde blev faciliteret af Mangor &Nagel.

Bybjerget er opført i 1960-61 og består af 3 boligblokke i op til 8 etager. Alle 3 blokke er siden opførelsen påbygget en nyere tagetage, som ikke er omfattet af renoveringen.

Badeværelsesrenoveringen omfatter bl.a. nye faldstammer og gulvafløb, ny ventilation, el, væg- og gulvfliser, sanitet og badeværelsesdøre.

Fejl og mangler er ofte byggebranchens akilleshæl, men renoveringen af Bybjerget i Rødovre blev der afleveret mangelfri badeværelser på stribe i første hug. Til stor tilfredshed for bygherren Bybjerget, administrator DAB og bygherrerådgiver Teytaud. Successen tilskrives, at bygherren gik nye veje i udbudsbeskrivelsen og den inspiration der fulgte hos Enemærke & Petersen her.

Da boligselskabet DAB stod overfor at skulle renovere alle badeværelser i boligafdelingen Bybjerget i Rødovre, var det langt fra første gang, et renoveringsprojekt af den størrelse og varighed skulle igangsættes. DAB havde også før oplevet, hvordan boliger blev afleveret med fejl og mangler, som så senere skulle udbedres – ofte til gene for beboerne. Derfor indskrev DAB en passus i udbuddet, der krævede, at maksimum fire enheder – eller 32 lejemål – måtte være under renovering ad gangen, og først når én enhed af otte lejemål kunne overdrages uden fejl og mangler, kunne Enemærke & Petersens håndværkere få lov til at påbegynde renovering i den næste enhed.
Den nye procedure har været til stor inspiration for byggeriets parter. Under udførelsen af opgaven har der været stor fokus på et godt og tæt samarbejde mellem faggrupper og håndværkere, god kommunikation og konstant forventningsafstemning.

Og når arbejdet bliver udført uden fejl og mangler i første omgang betyder det, at man ikke bliver forsinket senere i processen, og at gennemførelsen af byggearbejderne kører mere gnidningsfrit.

Segment
Almene boliger
Type
Renovering
År
2018
År start
2017 -
Opgave
Totalrenovering af badeværelser
Bygherre
Rødovre almennytige Boligselskab, afd. 2317 v/DAB
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel
Ingeniør
Oluf Jørgensen
Entreprenør
Enemærke & Pedersen
Byggesum
40,0 mio. kr.
Ydelser
arbejdsmiljøkoordinering
arkitektrådgivning
beskrivelser
brugerinddragelse
byggeledelse
byggeri i drift
dispositionsforslag
projektering
projekteringsledelse
skitsering
totalrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Maja Matzen

Afdelingschef Roskilde
Arkitekt MAA
Telefon