• Mangor & Nagel, Nybyggeri af almene boliger i Høje Taastrup C

Høje Taastrup C - Almene Boliger

I samarbejde med Boligselskabet Domea.dk og Adsbøll Entreprise som totalentreprenør står Mangor og Nagel bag en markant ny almen boligbebyggelse i det nye byudviklingsområde, Høje Taastrup C, som er et attraktivt område tæt på Høje Taastrup Station, med kommunens nye rådhus som nær nabo og tæt på masser af indkøbsmuligheder.

Boligbebyggelsen bygger i koncept og arkitektonisk udtryk videre på nogle af de eksisterende kvaliteter, som der er i den nære kontekst samt en forståelse og indarbejdning af de visioner og ambitioner, som Høje-Taastrup kommune har for området.

Mangor & Nagel står, i samarbejde med WE Architecture, bag idéoplægget til bebyggelsen, der vandt 1. præmie et udskrevet grundkapitaludbud, som Domea.dk bød på og vandt. Efterfølgende har Domea.dk overdraget udførelsen til Adsbøll Entreprise A/S som totalentreprenør, med Mangor & Nagel som arkitektrådgiver.

Bebyggelsen

Boligerne opføres i fire punkthuse i 7 etager med 63 familieboliger og 23 boliger som seniorbofællesskab, i alt 86 boliger, der varierer i størrelsen fra 70-101 m², med 2 til 3 rum.

Familieboligerne

Tre af punkthusene udformes med tre boliger pr. etage, med hver 21 familieboliger. Boligerne organiseres omkring et centralt placeret trapperum. Der er desuden elevator.

Alle boliger har køkken/alrum, som sammen med værelser og stue placeres langs punkthusets facader, hvilket tilgodeser lyse og venlige
opholdsrum med udkig. Entre samt bad/ toilet placeres centralt i boligen.

I familieboligtårnenes stueetage er boligerne mod gaderummet løftet ½ etage med udgang til en terrasse på plint, hvilket sikrer privathed med en niveaumæssig adskillelse fra de omgivende offentlige rum.

Familieboligtårnene har delvis kælder indeholdende depotrum og varmecentral/teknikrum.

Et attraktivt seniorbofællesskab

Det fjerde punkthus, som ligger tættest på Høje Taastrup Station, indrettes som et seniorbofællesskab i 7 etager, med 23 mindre boliger samt attraktive fællesfaciliteter. I bygningens stueetage indrettes fælleskøkken og -stue samt værksted og depoter. På 1. sal etableres der en gæstebolig, som beboerne kan gøre brug af.

Segment
Almene boliger
Type
Nybyggeri
År start
2019 -
Bygherre
Danske Funktionærers Boligselskab v/Domea.dk
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel - en del af AART
Ingeniør
Dominia A/S
Entreprenør
Adsbøll Entreprise
Andre aktører
WE Architecture som underrådgiver til M&N
Størrelse
7.524 m2
Byggesum
121,0 mio. kr.
Ydelser
dispositionsforslag
fagtilsyn
hovedprojekt
myndighedsprojekt
projekteringsledelse

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon