• Mangor & Nagel, Kamelia Hus, Nybygget seniorbofællesskab, hvor arkitekturen sammensmelter facaderne
  • Mangor & Nagel, Kamelia Hus, Seniorbofællesskabet har en taghave med drivhus og orangeri, men udsyn til Grønttovet
  • Mangor & Nagel, Kamelia Hus, Seniorbofællesskabets ene facade med udadvendte altaner til de enkelte boliger
  • Mangor & Nagel, Kamelia Hus, Seniorbofællesskab bestående af nybygget boliger i tre forskellige størrelser

Kamelia Hus

Seniorfællesskabet på Grønttorvet er skabt i et inspirerende samarbejde mellem Grønttorvets projektudvikler FB Gruppen samt PKA, Realdania og os som arkitekter.

EN NY MÅDE AT BO SAMMEN PÅ

Seniorbofællesskabet Kamelia Hus er en helt ny måde at bo på – et sted hvor man kan være sig selv, men aldrig behøver at være alene. Huset rummer boliger og fællesskab for aktive mennesker over 60 år, der ønsker en moderne boform og muligheden for et tæt fællesskab med naboer i bynære omgivelser. Her er der mulighed for sammen at dyrke haven, kulturen og komme hinanden ved.

AT BYGGE SIG TIL FÆLLESSKAB

Fællesskabet, er ikke noget, man kan diktere, det er noget, man kan opfordre til gennem arkitekturen. I Kamelia Hus er der tænkt nøje over fællesskabet, som gennemsyrer hele husets DNA. Her byder fællesskabet sig til mellem de private lejligheder i det vertikale fællesrum, som rummer en række forskellige funktioner som taghave med drivhus, bibliotek, lobby med opholdsområder, orangeri, et kreativt rum, åbent køkken og et grønt og rekreativt gårdrum.

EN MANGFOLDIG BY

Der er behov for at tænke nyt i forhold til, hvordan man kan fremme mangfoldigheden i byen og skabe bykvarterer, hvor der er plads til alle med trygge og inspirerende rammer. På Grønttorvet er seniorbofællesskabet tænkt ind som en vigtig ressource for kvarterets liv. Her bor aktive seniorer side om side med børnefamilierne, her er ungdomsboliger, store penthouselejligheder og med tiden en stor og grøn park i hjertet af det nye kvarter.

DEN PRIVATE BOLIG

Bofællesskabet henvender sig til både singler og par og ambitionen er at skabe en ligelig blanding af begge typer. Der er tre forskellige boligtyper – 1-persons boligen på ca. 44m2, 1-2 personers boligen på 51-62 m2 og 2 personers boligen på 67-71 m2. 

Segment
Boliger
Bofællesskaber
Type
Nybyggeri
År
2019
Bygherre
PKA, FB Gruppen
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Marianne Levinsen
Ingeniør
MidtConsult A/S
Entreprenør
Ingcon A/S
Størrelse
4.181 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
forprojekt
hovedprojekt
myndighedsprojekt
projektering
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon