Kronløbshuset

Kronløbshuset er opført ved kajkanten af Kronløbsbassinet i hjertet af Århusgadekvarteret i Københavns nye bæredygtige byudviklingsområde Nordhavn. Kronløbshuset er udført med respekt for omgivelserne og med reference til de klassiske Københavner-bebyggelser. Kronløbshuset er en samlet karré, der bliver brudt op i mindre volumener. Karréstrukturen føjer sig fint i det omgivende kvarter og som er præget af de klassiske københavner-karréer.

Detaljer skaber sammenhæng med omgivelserne

Bygningen er højest mod Fortkaj og Århus torv og derfra falder den ned mod sydvest og lader eftermiddagsolen slippe ind i gården. Partier i murværket med relief opdeler bygningen i sektioner i forskellige højde. Husets facade er røde tegl og partier i et varmt, brunt stållignende materiale på bl.a. altaner, karnapper, baldakiner, kantzoner, frise over vinduer ved udadvendt hjørne i gadeplan samt andre detaljer, som passer til det oprindelige miljø og de bevaringsværdige bygninger i området. Byggematerialer og detaljer er med til at fremhæve bygningens karakter, så Kronløbshuset naturligt passer til omgivelserne.

Fleksibel og klassisk

Lejlighedernes primære opholdsrum vender ud mod gaden og værelser mod gården, som de klassiske københavnske karrébebyggelser har, men stadig er rumdelingen fleksibel – dog er kernen (trappeopgang, skakte, badeværelser og køkken) placeret centralt. Lejlighederne er lyse og har lange kig i lejligheden. Kronløbshuset får store og lyse altaner, der ligesom udsigtskarnapperne er placeret, så vandet lige uden for huset næsten bliver en del af stuen. De nederste lejligheder har en lille trappe til gadeplan. Kronløbshuset får seks boligetager med 86 lejligheder mellem 52-155 m2. Huset har to penthouse-lejligheder med privat taghave og ti andre lejligheder ligeledes med privat taghave. De øvrige lejligheder har enten terrasse, en eller to altaner eller en altan og udsigtskarnap. Der er tre fælles taghaver; en højtplaceret mod sydøst og to sydvestlige, der bindes sammen af en ekstern trappe.

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2016
Bygherre
RHB Development Notabenus Group
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Grontmij A/S
Størrelse
8.600 m2
Byggesum
108,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
fagtilsyn
landskabsarkitektrådgivning
programmering
projektering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon