• Nadine hus, Bella kvarter, ørestad, Mangor & Nagel, arkitekter, arkitektur
  • Nadine Hus, Mangor & Nagel, Ørestad, nybyggeri, Bella Kvarter

Nadine Hus - BELLA KVARTER

En nyfortolkning af den klassiske københavnske karré

Bebyggelsen, der ligger ved en af de primære adgange til det ny Bellakvarter ved Bellacentret, er opført i op til seks etager og er en nyfortolkning af den klassiske københavnske karré. 
Karréen skaleres ved at nedbryde bygningen i sektioner i forskellig højde samt arkitektoniske underinddelinger, hvilket samtidig er med til at fremhæve vertikaliteten. Standerskiftet over vinduer væver fint det vertikale med det horisontale og binder volumenet sammen.
Bygningen er opført i en enkel materialepallette, med lyse tegl, lyse facadeplader og med vinduer og altaner malet i en naturlig farve, afstemt teglstenene. Sammen med de begrønnede felter skabes herved en rolig og robust arkitektur.

Lyse og velproportionerede lejligheder

De 141 lejligheder spænder fra 2 værelses til 5 værelses lejligheder. Lejlighederne er lyse og velproportionerede og med gode møbleringsmuligheder og lange kig på langs og på tværs i boligen. Alle boliger har enten altaner eller spanske altaner. 

Attraktive uderum

Visionen for de nye byrum i og omkring karréen har været at skabe optimale, attraktive rammer for bylivet. Bebyggelsen er dermed udført med kantzoner til både gade og gårdrum. Fra stueplansboliger er der via private trapper adgang til kantzoner i gadeplan. 
I gårdrummet er der indrettet belagte opholdsarealer og begrønnede arealer til aktiviteter og leg samt private terrasser med køkkenhaver som højbede. Fordelt over bygningens øverste etager er der etableret  5 private taghaver samt en fælles taghave mod vest.

Grønne tage

På de dele af tagfladen, der ikke anvendes til tagterrasse, er der etableret grønne tage.

Lavenergibyggeri

Byggeriet er opført i Lavenergiklasse 2020.

 

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2020
Opgave
Arkitektrådgivning
Bygherre
Bellakvarter Projektselskab A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
PLAN+LANDSKAB
Ingeniør
MOE A/S
Andre aktører
Akustiker: Gade & Mortensen A/S
Størrelse
12.338 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
hovedprojekt
landskabsarkitektrådgivning
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon