ØS5

Idéen med bygningen er at foretage en klar arkitektonisk adskillelse mellem boliger, butikker og servicefunktioner. Dette udgangspunkt har skabt konceptet med den store prisme af glas, kombineret med lukkede felter og skoddepartier som solafskærmning mod syd og vest, båret af de grottelignende elementer i stueetagen; en dobbeltfacade.

En del af en mosaik

Bebyggelsen ligger i en spændende og dynamisk kontekst med Fields, hotellet CabInn og Metroen som naboer. Tilsammen danner omgivelserne en moderne mosaik af differentieret arkitektur og forskellige miljøer. Selve bygningen er placeret på et hjørne, hvor den sammen med Signalhuset danner en del af den varierede facadelinje langs Arne Jacobsens Allé.

Dobbeltfacade koncept

Dobbeltfacaden danner en klar, men differentieret front mod gaden, hvor der er sammenhæng med den øvrige boligbebyggelse i Ørestad. Dobbeltfacaden giver en levende og moderne facade med en stor oplevelsesværdi og særlig rumlighed for de enkelte lejligheder. Bygningshøjden er udlagt i samme niveau som Signalhuset med 9 fulde boligetager og en høj erhvervsetage i gadeplan. I stueetagen er placeret en Irma-butik og en restaurant med café.  Hver af de øvrige etager rummer 12 boliger til udlejning i varierende størrelser.

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2013
Bygherre
Ceraco A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
OBH-Gruppen A/S
Størrelse
11.800 m2
Byggesum
130,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
landskabsarkitektrådgivning
totalrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon