The Residence Cph, Enghave Brygge

VARIERET ARKITEKTUR MED KLASSISKE DYDER

Mangor & Nagel har i samarbejde med bygherrerne udviklet et nyt boligbyggeri, der er opført på Enghave Brygge, Byggefelt O. Byggeriet er opført som en traditionel karrébebyggelse, hvor der er skabt nogle spændinger i både plan og snit. Syd- og vestfacaderne er ”knækket” på midten og etagerne trappes ned fra 7 til 4. Karréen åbner sig mod syd samt i en stor port mod øst, hvilket skaber nogle lange kig gennem gårdrummet.

Materialevalget er en lys tegl og lys-gyldne aluminiumsplader, og indenfor denne palet skabes variation i tekstur og glans. Stueetagen er rigt detaljeret med mønstermurværk, og altanerne bryder facadernes rytme og giver relief. Den aluminiumsbeklædte tagetage er delvis tilbagetrukket og afslutter bygningen mod himlen.

BRED VARIATION AF LEJLIGHEDER

Bygningen består af 182 lejligheder fra 2-5 værelser i varierende størrelser mellem 54 og 150 m². Herudover er der fællesrum med flere anvendelsesmuligheder, f.eks. som beboerhotel og selskabslokale. I kælderen er der depoter, cykelparkering og 72 p-pladser.

Lejlighederne har rummelige entréer og badeværelser, og opholdsrummene har store vinduespartier og udgang til altan eller have. Det er prioriteret højt, at alle boliger har udsigt til vandet, ofte til mere end én side.

”VORES EGEN Ø”

Bygningen ligger på sin helt egen ø, omkranset på alle sider af kanaler og havneløbet. Der har derfor været en unik mulighed for at skabe et helstøbt anlæg, hvor bygning og landskab hænger sammen. For beboerne giver det en særlig identitetsskabende følelse af, at omgivelserne er ”vores”.

Formmæssigt genfinder man bygningens vinkler og ”knæk” i landskabsplanen. En oplevelsesrig afveksling mellem urban og landskabelig karakter definerer sociale, semiprivate og private arealer. Det sociale knudepunkt er træbryggen mod syd, der kan bruges til ophold, søsætning af kajakker samt badning.

Se mere her!

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2019
Bygherre
NRE Danmark A/S samt Allan Freivald og Lars Bräuner
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
PLAN+LANDSKAB
Ingeniør
Hundsbæk & Henriksen, Regnestuen ApS
Entreprenør
NRE Danmark A/S)
Andre aktører
Projektudvikling: Corpus Development A/S
Størrelse
21.000 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
fagtilsyn
forprojekt
hovedprojekt
landskabsarkitektrådgivning
myndighedsprojekt
projektering
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon