• Mangor & Nagel, Trommesalen, Konvertering af ejendom til attraktive boliger med private taghaver

Trommesalen 3

Midt i København omgivet af byens mylder og liv ligger Trommesalen 3, som er opført i slutningen af 1800tallet. Ejendommen bliver nu konverteret til attraktive boliger med private taghaver. Ejendommen har i årtier været brugt til erhverv.

Attraktive boliger med egen taghave

Ejendommen får tre boliger på hver etage på nær de øverste to etager, hvor der i stedet bliver etableret store lejligheder med større vinduer og alternative planløsninger. Husets eksisterende saddeltag ombygges til mansardtag med en øvre tilbagetrukket etage, som er karakteristisk for mange af bebyggelserne i området. I forlængelse af et sidehus i gården føres en ny udvendig trappe og elevator op til sidehusets boliger og til tagterrasser. Hver bolig har privat del af tagterrassen med en afgrænset taghave på ca. 12 m2.

Særlig ejendom i særlige omgivelser

Omkring Trommesalen er et virvar af forskellige arkitektoniske udtryk: Historicistiske ejendomme fra århundredeskiftet, funktionalistiske kontorbyggeri fra 1960erne og det ikoniske kobberhus ved Vesterport.
Et væsentlige udgangspunkt for de arkitektoniske arbejde med husets facade og tilbygning har været at få huset til at fremstå i god dialog med sin egen og nærområdets historie. Huset medierer i sin nye udformning, de mange forskelligartede byggeriet i den umiddelbare nærhed.

Huset bliver pudset lyst og fortsætter nabohusets hvide klassiske facadeløb fra Gammel Kongevej. Mansardtaget beklædes med zink, et materialevalg, der er i god tråd med kobberhuset overfor og huset ved siden af. Dermed skaber Trommesalen 3 en overgang mellem de to nabobygningers forskelligartede arkitektur.

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Konvertering
År start
2013 -
Bygherre
Gefion Group / HDB Byg
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Størrelse
1.950 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
forprojekt
landskabsarkitektrådgivning
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon