• Mangor & Nagel, Urtehaven, Nybyggede boliger, Tæt på
  • Mangor & Nagel, Urtehaven, Rækkehuskvarter i lavenergiklasse 1
  • Mangor & Nagel, Urtehaven, Rækkehuset set fra haven
  • Mangor & Nagel, Urtehaven, Husene varierer i højder og facader for at skabe hjemlighed

Urtehaven

Mellem Persillevej og Tomatvej i Sundbyvester er det hjemlige rækkehuskvarter Urtehaven opført. Alle husene har forhaver, hvor livet fra husene bliver trukket i gaderummet og skaber en hyggelig forbindelse mellem den private bolig og den lille, rare gade mellem husrækkerne. Forhaverne og hele gaderummet mellem rækkehusene er indrettet som et åbent fællesareal, hvor naboer kan mødes. Mens beboerne kan trække sig tilbage til deres egne baghaver, som alle er indrettet med en terrasse.

Variation skaber en hjemlighed

Husene i Urtehaven er forskellige størrelser og i forskellige højder for at skabe variation mellem rækkehusene. Det bliver understøttet af teglfacadens varme grå nuance, karnapper og de mindre fordybninger forskudt i facaden, som også giver reliefvirkning og variation på de enkelte husfacader. Det betyder alt sammen, at der bliver skabt et behageligt og rart rum omkring husene. Hver husrække indeholder 13 familieboliger fordelt på to forskellige boligstørrelser for at sikre, der er en blandet sammen sætning af beboere.

Et liv med lys og luft

Ambitionen Urtehaven har været at skabe lyse og funktionelle boliger af høj kvalitet. Alle boligernes stueetager er gennemlyste og har en stor opholdsstue og køkken med nem udgang til terrasserne. Stueetagen er hjemmets omdrejningspunkt med køkken og stue, hvormiod de mere private rum er på de øvrige etager. Etagerne er forbundet af en enkel halvsvingstrappe i et dobbelthøjt rum.

Et byggeri med fokus på energi

Rækkehusene i Urtehaven er opført som lavenergiklasse 1 byggeri efter energiramme 2015. Det er opnået ved et optimeret dagslys-koncept suppleret med brug af højisolerede vinduer og facader. Derudover er materialerne valgt iht. livscyklus og genanvendelse samt for at give et godt indeklima.

Segment
Boliger
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2015
Bygherre
RHB Tomatvej A/S (RHB Developement)
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Almbjerg A/S
Størrelse
6.000 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
fagtilsyn
landskabsarkitektrådgivning
programmering
projektering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon