• Mangor & Nagel, Akeleje Hus på Grønttorvet, Den smukke facade set nedefra
  • Mangor & Nagel, Akeleje Hus på Grønttorvet, Nybygget 18 etagers tårn med attraktiv beliggendhed ud mod Grønttorvsparken. Studieboliger med flot lysindfald
  • Mangor & Nagel, Akeleje Hus på det nye Grønttorv i Valby, Nybygget 18 etagers tårn.
  • Mangor & Nagel, Akeleje Hus, Grønttorvet, Nybygget boliger med taghaver

Akeleje Hus

ATTRAKTIV BELIGGENHED OG UNIK UDFORMNING

Akeleje Hus er et 18 etagers tårn med en attraktiv beliggenhed ud mod Grønttorvsparken. De 189 studieboliger er fordelt på et og to værelser – alle med et flot lysindfald. Med sin komplekse geometri, samt nedtrapning af taghaverne, er volumenet markant anderledes end de øvrige tårne på Grønttorvet. Den høje bygningsbase er udformet som en femkantet bygningskrop ud mod Grønttovsparken og gaden. Basen tager udgangspunkt i byggefeltets geometri og indeholder udadvendte funktioner som erhverv og fælles beboerarealer.   

De markante taghaver, som både vil opleves tæt på og langt fra, vil fremstå grønne og frodige. En grøn kantzone ved bygningens fod ’trækker’ taghavemotivet helt ned i byrummet og lader taghaverne bevæge sig som en grøn spiral omkring huset, helt op til toppen. 

GODE UNGDOMSBOLIGER OG FÆLLESSKABSKULTUR

Vi har lagt stor vægt på at skabe en bygning, der kan danne ramme om et velfungerende, socialt fællesskab og dermed attraktive ungdomsboliger. Fællesrummene bidrager med ’noget ekstra’ og giver beboerne mulighed for ophold, arrangementer, dyrkning af grøntsager, fællesspisning etc. 

Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År
2019
Bygherre
FB Gruppen
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S, EFFEKT
Landskab
WERK
Ingeniør
MidtConsult A/S
Entreprenør
Ingcon A/S
Størrelse
8.081 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
forprojekt
hovedprojekt
myndighedsprojekt
projektering
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon