• Mangor & Nagel, Bryggeblomsten, Nybygget boligtårn på kanten mellem by og Amager Fælled
  • Mangor & Nagel, Bryggeblomsten, Præmieret boligbyggeri i grønt område
  • Mangor & Nagel, Bryggeblomsten, Facaden ses tæt på nedefra og op
  • Mangor & Nagel, Bryggeblomsten, Visualisering af en lejlighed set indefra

Bryggeblomsten

Det slanke boligtårn Bryggeblomsten, der ligger på kanten mellem byen og det naturskønne Amager Fælled er en karakteristisk ny silhuet mellem Københavns spir og tårne. Bryggeblomsten modtog Københavns Kommunes Bygningspræmiering for at være byens bedste boligbyggeri i 2015.

Exceptionelt gode lejligheder

Et par skridt inde i en af lejlighederne i Bryggeblomsten er det overraskende at opleve, hvordan lyset strømmer ind gennem de høje vinduer. Fordi Bryggeblomsten er et punkthus, er lejlighederne dybe, men der er skabt en meget velfungerende planløsning, hvor de fire lejligheder på hver etage, har vinklede opholdsrum som er orienteret i flere retninger mod byen, havnen og Amager Fælled. Hver lejlighed har desuden altaner, hvis placering og udformning betyder, at der altid er en af altanens sider, der er i læ.

Det arkitektoniske greb

I arbejdet med arkitekturen har fokus været på de optiske virkninger og på at få indarbejdet med lodrette linjer på facaden, som visuelt forstærker bygningens højdevirkning. Det bliver blandt andet opnået ved bygningens atypiske grundplan med den karakteristiske takkede form. Formen, der er dannet ved at rotere to ens kvadrater tredive grader i forhold til hinanden, giver bygningen flere hjørner. De mange hjørne skaber en bygningsvolumen med facetter og dermed flere vertikale linjer på bygningskroppen.

Detaljerne understøtter helhedsindtrykket

Indfatningen ved vinduerne er en af de optiske detaljevirkninger ved byggeriets eksteriør. Indtrapningen ved sålbænken i vinduesnicherne medvirker til, at Bryggeblomstens facade er livlig og relieffyldt. Det bliver især fremhævet, når solen skinner, og spillet mellem lys og skygge skaber en enkel og effektfuld ornamentik på facaderne. Det bliver blandt andet understøttet af det minimale materialevalg med tre, nøje udvalgte og afstemte materialer: Facaden er i blådæmpede tegl i varme farver, anodiseret aluminium i bronzetone og glas.

Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År
2015
Bygherre
FB Gruppen og PKA
Totalrådgiver
IngCon A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
IngCon A/S
Størrelse
8.100 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
forprojekt
hovedprojekt
landskabsarkitektrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon