Hortensia Hus

Vi har sammen med bygherre FB Gruppen A/S og Ingcon tegnet Hortensia Hus, der er en del af byudviklingen af det gamle Grønttorv i København. Byggeriet er inspireret af den klassiske københavnerkarré i tegl, som er kendt for sit enkle og rene udtryk. Grønne tage og arkitekturen giver plads til, at Grønttorvets identitet i form af grønne bede, træer, buske og planter kan skabe detaljerne.

Variation i skala og facader

Bebyggelsens facader er vertikalt opdelt i varierende ”hustyper”, hvilket er med til, at nedbryde den store skala af karrébebyggelsen, og give hele bebyggelsen mere bymæssig karakter, hvilket skaber forskellige oplevelser, når man begiver sig omkring boligkarréen.Facaderne er opført i røde håndstrøgne teglsten og indgår i et fint samspil med de elegante anodiserede stålaltaner med glasværn. Et samspil, der også komplementerer bydelens grønne omgivelser.
De grønne elementer fra Grønttorvet indgår også i bygningens arkitektoniske stil. På husets tag findes et væksthus, hvor beboerne kan dyrke årstidens grønt og styrke relationerne til naboerne. På taget vokser sukkulenter - planter, der er smukke at se på – og som samtidig optager store dele af regnvandet, og dermed aflaster kloaksystemet.

Haveliv midt i byen

De 133 lejelejligheder i Hortensia Hus fås i 2 ½ til 4 værelser – alle med enten terrasse eller altan og ikke mindst det gode haveliv til fælles. Boligerne henvender sig derfor både til børnefamilier som til par og singler, der drømmer om grønne rammer og haveliv midt i byen.

Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År
2017
Bygherre
FB Gruppen
Entreprise
Hovedentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Ingeniør
MidtConsult A/S
Entreprenør
Ingcon A/S
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
forprojekt
hovedprojekt
myndighedsprojekt
projektering
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon