Rosenvængets Allé 20

Rosenvængets Allé 20 blev opført for mere end 100 år siden, og de første beboere tilhørte byens bedre borgerskab. Det betyder, at der blev kælet for både arkitektur og kvalitet. Nu renoveres den statelige ejendom, og det sker med en stor respekt for det oprindelige.

Moderne boliger med respekt originale detaljer

Hver enkelt bolig optimeres i forhold til alle fremtidens krav – og samtidig bevares flest muligt af de originale materialer og detaljer. De nye boliger er derfor skabt til moderne mennesker, der sætter pris på det autentiske udtryk, som bl.a. skabes af de smukke, hvælvede dannebrogsvinduer.

Bygningen er oprindeligt opført i 5 etager, og når den nu renoveres tilføjes et ekstra niveau, hvorved der skabes nogle helt unikke boliger på øverste sal. En smuk trappe fører fra disse stuer op til tagplanet og afslører et fantastisk ekstra rum under åben himmel.

De øvrige lejligheder er velpropotionerede i ét plan og er på imellem 2, 3, 4 og 5 værelser fra 61 til 129 kvadratmeter.

Bygningens udformning

Rosenvængets Allé 20 former sig som et ”U”, der omkranser et charmerende gårdmiljø med rådhusbelægning og store gamle træer. I gården er der naturligvis også cykelparkering, ligesom der er depotrum i kælderen og elevator til alle etager i forhuset.

Altaner og tagterasser giver masser af luft

Rosenvængets Allé 20 er fra en tid, hvor altaner var et særsyn i københavnske ejendomme. Det rådes der bod på nu, da hovedparten af lejlighederne får mindst én altan, som vender ud til den fredelige gård. De øverste lejligheder er helt specielle med store private tagterrasser, der hører til hver bolig. Heroppe kan man være helt sig selv i sin egen ”have” med udsigt over smukke Østerbro.

 

Segment
Boliger
Type
Konvertering
Ombygning
Bygherre
Gefion
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S