• Mangor & Nagel, Rubinhaven i Høje Taastrup C, Nybyggeri af boliger

Rubinhaven i Høje Taastrup C

Rubinhaven er er nyt boligbyggeri, som Mangor & Nagel har udviklet og tegnet for Balder som bygherre og Sjælsø Management som byggestyrer.

Bebyggelsen opføres i det nye byudviklingsområde Høje Taastrup C, der i disse og kommende år skyder op i området mellem City2 og Høje Taastrup Station. Det nye område skal tilføre hjertet af Høje Taastrup et løft og skabe sammenhæng, liv og nerve i området. Høje Taastrup C kommer til at omfatte bl.a. boliger, butikker, rådhus, verdens længste skaterbane og, ikke mindst en rekreativ, grøn bypark.

En arkitektonisk stærk karré

Rubinhaven har en stærk identitet i farve- og materialevalg og bliver en urban og præcis bebyggelse i byfronten. De øvrige bebyggelser i bydelen opføres i overvejende røde teglstensfarver, men Rubinhaven får et mere elegant udtryk med gulbrune sten og en gennemgående rubinrød farve på bl.a. vinduer og altaner.

Som et særligt karakteristika for Rubinhaven, er der arbejdet med markerede porte og ikke mindst med en række store, runde vinduer, der vil blive meget identitetsgivende for byggeriet.

Velindrettede, Lyse boliger

Rubinhaven opføres i 5-6 etager og omfatter 124 velindrettede, lyse boliger med 2-4 værelser. Boligstørrelserne varierer fra 60 til 105 m² og tilgodeser således både børnefamilier, par, enlige og seniorer, som sikrer diversitet i beboersammensætningen. Alle boliger har egen altan.

Et stort fleksibelt fælleslokale

I stueplan indrettes et beboerlokale, med en juicebar med ansat barista og et lokale med køkken, som beboerne kan leje til private arrangementer. Ud mod parkstrøget etableres uformelle arbejdsområder for de voksne, mens børnene kan boltre sig i det afskærmede lege- og tumleområde.

Smukke Grønne omgivelser

Bebyggelsen ligger direkte ud mod den nye bypark, ”Naturens Verden”, der byder på smukke, grønne omgivelser, legearealer og opholdsområder og ikke mindst verdens længste skaterbane.

DGNB Guld

Byggeriet DGNB-certificeres til GULD.

Segment
Boliger
Type
Nybyggeri
År start
2019 -
Bygherre
Balder
Entreprise
Fagentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel - en del af AART
Landskab
PLAN+LANDSKAB, Mangor & Nagel - en del af AART
Størrelse
9.809 m2
Ydelser
arkitektrådgivning
dispositionsforslag
landskabsarkitektrådgivning
myndighedsprojekt
udbud

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon