• Skovlyporten Mangor & Nagel

Skovlyporten

Skovlyporten, der består af 12 blokke i 2 etager med i alt 141 ungdomsboliger, står overfor en gennemgribende renovering. De unge beboere i den selvejende institution kan derfor se frem til moderniserede boliger med optimale rammer i områdets forsat skønne omgivelser tæt på Holtes skov og natur. 

Helhedsrenoveringen af det karakteristiske bygningsværk skal som totalentreprise udføres af Mangor & Nagel Arkitekter, Enemærke & Petersen og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører.

VELFÆRDSARKITEKTONISK ARVESØLV

Tegnet af den ikoniske danske velfærdsarkitekt Palle Suenson står det samlede bygningsværk på en gang som et klassisk gult murstensbyggeri og en karakteristisk konstruktion med tydelig inspiration fra de japanske tempelbygninger. 

De oprindelige 11 blokke blev opført i 1970, mens en tolvte blok kom til i 1994. Trods tidens tand lader de arkitektoniske kvaliteter sig ikke forbigå: Tidstypisk for 60'ernes og start 70'ernes velfærdsarkitektur står Skovlyporten med sine gule tegl og træelementer, løftede tage og veldisponerede skala funktionelt og harmonisk indpasset i landskabet. 

RENOVERING OG MODERNISERING MED RESPEKT FOR BYGNINGSARVEN

I renoveringen af Skovlyporten stilles der skarpt på, hvordan værdifuld erfaring fra udviklingen af det almene segment bedst kan bringes i spil til glæde for beboerne. 

Herudover er det i tilfælde med et projekt som Skovlyporten essentielt, at de mange nye forbedringer udføres med stor hensyntagen og respekt for byggeriets eksisterende arkitektoniske kvaliteter og betydning for den danske bygningsarv - noget vi hos Mangor & Nagel generelt ser som en af vores fornemste opgaver. 

"At værne om velfærdsarkitekturen og den klassiske danske byggeskik og -tradition har i knap 75 år været en af Mangor & Nagels kerneopgaver. Vores vision for helhedsrenoveringen af Skovlyporten er derfor at skabe gode arkitektoniske løsninger, der passer til et moderne studieliv, uden at der gås på kompromis med byggeriets oprindelige udtryk og kvalitet," fortæller Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel. 

 

Segment
Boliger
Type
Renovering
År start
2021 -
Bygherre
Skovlyporten v. UBSBOLIG
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Ingeniør
OJ Rådgivende Ingeniører
Entreprenør
Enemærke & Petersen A/S
Andre aktører
Kuben Management A/S (teknisk rådgiver)

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon