Tobakskollegiet

Fra start 50’erne og I næsten 60 år var området i Gladsaxe arbejdsplads for tusindvis af medarbejdere i det hedengangne Skandinavisk Tobakskompagni. I forbindelse med revitaliseringen af området har Mangor og Nagel bl.a. deltaget i ombygningen af den tidligere hovedadministrationsbygning, tegnet af arkitekt Hans Rahlf, fra kontor til 175 stk. studieboliger. 

HISTORISK ARKITEKTUR SØGT BEVARET

Det historiske vingesus fra den tidligere administrationsbygning, er i hvid udstrækning forsøgt bevaret, med bibeholdelse af det oprindelige hovedtrapperum, ridt dekoreret med bl.a. træpanelvægge. Tilsvarende er oprindeligt buet betonloft inkl. søjle søgt bevaret i den indvendige arkitektoniske bearbejdning.

MINIMALISTISK RUMUDNYTTELSE

Bygningen rummer i alt 18 forskellige typer studieboliger, der varierer i størrelse fra 27 til 51 kvm. Alle boliger er indrettet med en minimalistisk rumudnyttelse, hvor der er tænkt over hver kvadratmeter. Alle boliger er indrettet med et værelse, køkkenniche og eget bad/toilet. Dertil har nogle af boligerne en hems, der udgør det for et ekstra rum. 

FÆLLESSKAB UDE SOM INDE

Studieboligerne er indrettet i tilknytning til et stort fælles gårdmiljø og have med smukke, grønne arealer. Tilsvarende indeholder bygningen stort fællesrum, anretterkøkken samt fælles faciliteter som vaskeri mv.

Segment
Boliger
Type
Ombygning
År
2018
Bygherre
Gefion Group A/S
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S (hovedprojekt) / Archidea (forprojekt)
Ingeniør
AFM Rådgivende Ingeniører A/S
Entreprenør
Raunstrup Byggeri A/S
Størrelse
5.570 m2
Byggesum
45,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning