• Mangor & Nagel, Christian Hansen, Erhvervsbyggeri forskellige steder i landet - her nybyg i Hvidovre
  • Mangor & Nagel, Christian Hansen, Frostlager i Hvidovre

Christian Hansen

Vi har fire gange været arkitekter bag verdensrekorden i -55º frostlager – og det seneste er på ca. 3000 m². Det har vi været, i kraft af de opgaver vi har, som fast rådgiver for Chr. Hansen A/S siden 1990 med opgaver på anlæggene i Roskilde og på Avedøre Holme. På Avedøre Holme har opgaverne indbefattet kontorer, laboratorier, farvefabrik, fermenteringsfabrik, frostlagre, frysetørringsanlæg, spraytørringsanlæg, pakkebygninger mv. I alt over 40.000 m².

Kølig enkelhed i frostlagret

Det arkitektoniske udtryk på frostlagret er enkelt ligesom byggeriet er holdt i enkle materialer: sandfaret beton, stål og sølvmetallic-hvide sinus-bølgeplader. Materialevalget sikrer en helhed og det enkle kølige ydre refererer til bygningens funktion som kølehus.

Fermenteringsfabrik

I 2008 tegnede Mangor & Nagel en fermenteringsfabrik for Chr. Hansen A/S. Fabrikken er beliggende på Chr. Hansens store fabriksområde på Avedøre Holme. Fabrikken er 120 m lang og 12 m høj og har en 1000 m² stor glasfacade, der veksler mellem transparent og translucent glas. Indvendigt er der i hele fabrikkens længde etableret en besøgsgang, hvor man gennem glasruder kan se ind til produktionen samt få information på store skærme. I tilknytning til fabrikken er opført en forsyningsbygning med damp- og kølecentral.

Pakkeri

Vi er også arkitekter på den ny pakkeribygning (2007-11) til færdigpakning og ordrepakning af bakteriekulturer produceret på fermenteringsfabrikken, der ligger umiddelbart ved siden af pakkeriet. Selve pakningen foregår delvis i sterile, klassificerede rum, og der er lagt vægt på en høj grad af transparens, så processen kan overvåges af såvel medarbejdere som gæster gennem store glaspartier. De færdige produkter opbevares i store -55° fryserum, som vi også har tegnet.

Segment
Erhverv
Type
Nybyggeri
År
2016
Bygherre
Christian Hansen A/S
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Størrelse
1.780 m2
Byggesum
140,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon