Badepavillonen, Frederiksbro

Et elegant frirum

Til den nye bydel Frederiksbro ved Hillerød har Mangor & Nagel designet en elegant badepavillon, som kommer til at bidrage til de rekreative muligheder, bydelen får. 

Badepavillonen er et eksklusivt frirum, som beboerne i Frederiksbro kan benytte sig af. Den private badepavillon opføres i den sydlige ende af bydelen lige ud til Svanesøen og Bøllemosen. 

Pavillonen vil fremstå i en let og transparent konstruktion i bronzefarve og vil blive opført i bedste materialer og i en kvalitet, som matcher resten af Frederiksbro. Derudover vil pavillonen have store glasfacader, der giver en unik og smuk udsigt til Svanesøen og Frederiksbro Parken. 

Glasfacaderne kommer til at skyde sig op igennem landskabet, så bygningen synes mindre. Om sommeren kan glasfacaderne åbnes op, så ude og inde kan smelte sammen og fremstå som en helhed.

En aktiv bygning

Badepavillonen indeholder et 10x25 meter langt svømmebassin, med tilknyttet livredder, så svømmeture og leg kan foregå i trygge omgivelser. 

Dertil huser badepavillonen en omklædningsbygning, der bliver opført i et slankt volumen i tegl og egetræ, som føjer sig ind under taget på pavillonen. 

På bygningens flade top opføres der en tagterrasse, hvor beboerne kan nyde udsigten over Svanesøen, Frederiksbro Parken og de fredede naturområder i Bøllemosen. Tagterrassen kan også benyttes som et rekreativt udeareal, som spejler sig i de omkringliggende udendørs opholdsarealer, som indbyder til fælles aktiviteter såsom boldspil, fitness, leg med mere. 

Den private badepavillon forventes indviet til april 2022 og kan herefter benyttes af beboere i Frederiksbro hele året rundt. 

 

Segment
Kultur
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2022
Bygherre
M. Goldschmidt Holding
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
ÅF Buildings Denmark
Entreprenør
Viuff Anlæg A/S
Ydelser
arbejdsmiljøkoordinering
arkitektrådgivning
beskrivelser
brugerinddragelse
dispositionsforslag
forprojekt
hovedprojekt
IKT ledelse
landskabsarkitektrådgivning
myndighedsprojekt
programmering
projektering
projekteringsledelse
skitsering

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon