• Mangor & Nagel, Viborg Sport og Event Center, Kulturinstitution i Viborg
  • Mangor & Nagel, Viborg Sport og Event Center, Sammensmeltning af ombygning, sammenbygning og nybyggeri
  • Mangor & Nagel, Viborg Sport og Event Center, Glasfacader hele vejen rundt, med indkig til den nybyggede sal med teleskobtribune
  • Mangor & Nagel, Viborg Sport og Event Center, Nyt foyerområdet sammenbygget med eksisterende hotel

Viborg Sport & Event Center

Mangor & Nagel vandt sammen med Dansk Halbyggeri A/S og Ingeniørfirmaet ISC A/S totalentreprisekonkurrencen for etablering af Viborg Sport & Event Center, der skulle tilvejebringes dels ved nybyggeri, dels ved sammenbygning og ombygning af eksisterende bygninger.

Unikke oplevelser og store events

Projektet er et samarbejde mellem Tinghallen Kongres- og Musikhus, det eksisterende koncertsted Paletten, Viborg Håndboldklub, Viborg Fodsportsforening og Viborg Stadioncenter.
Viborg Sport & Event er opført som et led i Viborg Kommunes eventstrategi fra 2013 om at styrke udviklingen af såvel nye som eksisterende begivenheder og events i byen og med den bynære placering tiltrække og afvikle store events og tilbyde unikke oplevelser indenfor musik, sport, kultur og netværk.

Det nye center

I stueetagen er den eksisterende foyer og sal nedrevet og der er etableret en ny sal med teleskoptribune med kapacitet til 2.200 siddende gæster eller 3.600 stående gæster. Der er etableret en ny “Lille Sal” med plads til 450 koncertgæster på gulvet samt 50 personer på en udkragende balkon i 1. sals højde.

Der er etableret nyt foyerområde. Foyerområdet er blevet udvidet med barer, kontorer og loungeområder. Foyeren er blevet sammenbygget med eksisterende hotel. Der er etableret gangbro og stiforbindelse til stadionhallerne, som er med til at skabe forbindelse til konferencefaciliteterne.

Segment
Kultur
Type
Nybyggeri
Ombygning
År
2020
Bygherre
Viborg Kommune
Entreprise
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
PLAN+LANDSKAB, Mangor & Nagel A/S
Ingeniør
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Størrelse
7.600 m2
Byggesum
62,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
landskabsarkitektrådgivning