• Mangor & Nagel, Ådalen Skole, Den nybyggede klassefløj set indefra og ud
  • Mangor & Nagel, Ådalen Skole, Kig ind i den nybyggede klassefløj

Ådalen Skole

Vi har udvidet Ådalen Skoles eksisterende skolebygning fra 1973-74 med en ny klassefløj, der er opført som to forskudte enheder, der ligger i forlængelse af den nye multihal.  De 16 nye moderne klasselokaler har alle direkte udgang til det fri. Desuden er der lavet teamrum, rum specielt tænkt for specialundervisning, samt et stort fællesareal i forskudt plan. Fællesarealet i klassefløjen er indrettet til ophold med siddetrapper og bænke med mulighed for små hyggekroge og aktivitetsområder. 

Drivende skyer på gavlen

Den nye multihal er opført umiddelbart op ad den eksisterende hal. De to haller er adskilt af en ny mellemgang/balkon, hvor der både er udsyn til den nye hal og indkig til den gamle hal. Den nye hal har dimensionerne som en fuld hal, dvs. banen har mål som en professionel håndboldhal. Her kan afholdes håndbold, basket-og volleyball kampe. Derudover er hallen skabt til øvelser på gulv, opvisninger og musikarrangementer og er forberedt med AV-opkobling. Indvendig er den ny hals udtryk råt med betonelementer suppleret af hvide elementer og ovenlys for at få lys ind i bygningen. Ude fra er hallens gavl inspireret af de drivende skyer på himlen, hvor et spil af grå nuancer spiller op mod den åbne himmel og det grønne landskab omkring bygningen. 

Respekt for det eksisterende

Multihallen og Klassefløjen er naturligvis bygget med respekt for de eksisterende bygninger. Facader på både multihallen og klassefløjen er udført i gule teglsten kombineret med komposit facadeplader i sorte og grå nuancer. Ådalen Skole var i forvejen en rigtig velfungerende skole med en fin dog meget slidt arkitektur. Den mørkebygning med de røde sternkanter ligger meget fint i den grønne ådal. Sternen på den nye klassefløj er i rødlige nuancer, der matcher farverne på de eksisterende bygninger.

Segment
Læring
Plan + landskab
Type
Nybyggeri
År
2015
Bygherre
Frederikssund Kommune
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S, PLAN + LANDSKAB
Ingeniør
Grontmij A/S
Størrelse
5.000 m2
Byggesum
44,2 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
fagtilsyn
landskabsarkitektrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Max Møller

Afdelingschef Frederikssund
Arkitekt MAA
Telefon