DTU BYGNING 208
Med NERD Architects, RH Arkitekter og Exigo som specialkonsulenter er Mangor & Nagel totalrådgiver på renovering og udvikling af en af DTU’s store auditoriebygninger – Koppels specialbygning 208 på Lyngby Campus, der både skal renoveres og udvikles til et levende læringshus for DTU’s studerende. Byggeriet skal desuden DGNB certificeres til GULD.
OM BYGNING 208
Den 4.462 kvadratmeter store bygning 208 er en af DTU’s specialbygninger, og indeholder primært auditorier og holdlokaler til undervisning. Bygningen er en af de sidste ud af de i alt syv specialbygninger på DTU Lyngby Campus, der står over for en gennemgribende renovering. I dag står den stort set som da den blev opført i 1967. Bygningen er placeret i 2. kvadrant ved et af campus´ store torve, Kemitorvet, som fornyes i et andet projekt og kommer til at indgå som en aktiv del af studentermiljøet omkring bygningen.
HØJT NIVEAU FOR BÆREDYGTIGHED OG DIGITALISERING
For at sikre bygbarhed, kvalitet og en optimeret byggeproces samarbejdes der tæt på tværs i projektteamet, og barren er sat ekstra højt i forhold til bæredygtighed og digitalisering. Projektets pejlemærker er fremtidens læringsmiljø, bæredygtighed og digitalisering. Bl.a. skal de mange uudnyttede fællesarealer vitaliseres og der skal skabes inviterende og inkluderende studiemiljøer med mere dagslys og kontakt til udearealer samt opdaterede undervisningsfaciliteter. Med respekt for bygningens oprindelige og høje arkitektoniske kvalitet, skabt af Eva og Nils Koppel ud fra en funktionalistisk tankegang, udvikles bygningen, så den kommer til at sætte standarden for fremtidens moderne læringsmiljøer.
LÆRINGSMILJØ I VERDENSKLASSE
Den overordnede vision for renoveringen af bygning 208 er at skabe et opdateret læringsmiljø i verdensklasse. Et læringshus der danner rammen for – og lever op til DTU’s strategi om at kunne tilbyde ‘Europas bedste ingeniøruddannelser, gennem hele livet’. At skabe bæredygtige rammer med fokus på værdiforøgelse af bygningen – både æstetisk, økonomisk, miljømæssigt og i den fremtidige drift.

