• Mangor & Nagel, Knapstrup Skole & Børnehus, Bæredygtigt nybyggeri med DGNB- guld certificering

Knabstrup Skole & Børnehus

Det bliver Mangor & Nagel Arkitekter, der skal stå for udformningen af Knabstrup Skole & Børnehus' nye tilbygning og udendørsareal samt renovering af folkeskolens eksisterende faciliteter. 

Sammen med et stærkt hold af samarbejdspartnere bestående af KABI Entreprise, Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma og Kuben Management, har Mangor & Nagel Arkitekter vundet konkurrencen om den første af fem nye Skoler & Børnehuse i Holbæk Kommune. 

Projektet Knabstrup Skole & Børnehus består af etablering af ny tilbygning og landskab samt renovering af skolens eksisterende teglkonstruktion fra 1930'erne. 

Vision og intention

Med Knabstrup Skole og Børnehus, der udover en folkeskole skal bestå af en integreret daginstitution, er det Mangor & Nagels vision at skabe et inspirerende inde- og uderum for læring, hvor bæredygtige, robuste og ærlige løsninger er grundstenen for både bygningens og uderummets arkitektur. Samtidig er det vores intention at styrke Knabstrup Skole og Børnehus' samlede identitet og skabe en organisk sammenhæng mellem det eksisterende og det nye, hvor den nuværende skoldes kreative og musikalske åre er tænkt ind i det nye byggeri. Med udgangspunkt i den gamle skolebygnings solide kvaliteter, har vi derfor udformet en bæredygtig og smuk tilbygning, som i sin konstruktion og sine materialer et let at aflæse, vedligeholde og ikke mindst holde af. 

Læringsrum opført med erfaringens byggesten

Mangor & Nagels tilgang til læringsmiljøer og undervisningsarkitektur bygger på en lang og bredspektret historik inden for opførelsen af både skoler, børnehuse og uddannelsesinstitutioner. 

"Inden for skolearkitektur og læringsmiljøer generelt er der meget erfaring at hente hos Mangor & Nagel. Vi har prøvet det meste før, og mange af vores kolleger har været hos os i mange år. Men erfaringen tælles selvfølgelig kun, hvis vi evner at bringe den i spil - og her gør vi en særlig indsats", fortæller Bente Andersen, adm. direktør for Mangor & Nagel. 

Ærligt design med bæredygtighed i højsædet

Samtidig med at vi har haft stort fokus på at skabe et læringsmiljø med en blid og organisk overgang mellem skole og daginstitution, har vi med enkle arkitektoniske greb og træ som bærende og gennemgående materiale sat bæredygtighed og godt indeklima i højsædet. 

Udført som et DGNB-Guld certificeret projekt bliver Knabstrup Skole og Børnehus således eksemplarisk for sin tid. Tilbygningens design er fleksibel og kan omdannes og demonteres efter behov, mens et ærligt og enkelt design ved varierende, solafskærmende udhæng gør avancerede bæredygtighedsløsninger unødvendige. 

Samtidig bliver skolens eksisterende faciliteter energirenoveret således, at både børn og ansatte er sikret et godt og sundt indeklima, uanset hvor på skolen de befinder sig, mens energiforbruget holdes nede. 

Med sit funktionelle design viser Knabstrup Skole og Børnehus, der forventes at så færdigt i 2022, således, hvor enkelt det kan være, at bygge bæredygtigt. 

Segment
Læring
Type
Nybyggeri
Renovering
År start
2021 -
Bygherre
Holbæk Kommune
Arkitekt
Mangor & Nagel A/S
Landskab
Mangor & Nagel A/S. PLAN+LANDSKAB
Ingeniør
Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma
Entreprenør
KABI Entreprise A/S
Andre aktører
Bygherrerådgiver: Arkiplus A/S, DGNB-konsulent: Kuben Management A/S
Størrelse
2.400 m2
Byggesum
52,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
IKT ledelse
landskabsarkitektrådgivning
projektering
projekteringsledelse
skitsering

Bente Priess Andersen

Adm. direktør og partner
Arkitekt
Telefon

Søren Stoustrup

Tilbuds- og markedschef, partner & teamleder
Arkitekt MAA
Telefon