• Mangor & Nagel, Hospice Filadelfia, Plan+Landskab designet en sanse- og teriapihave for beboerne
  • Mangor & Nagel, Hospice Filadelfia, Nybygget hospicegård, som er et smukt og harmonisk hus
  • Mangor & Nagel, Hospice Filadelfia, Beboerstuer med direkte adgang ud til haven/parken
  • Mangor & Nagel, Hospice Filadelfia, Husets facade er i varme røde tegl

Hospice Filadelfia

Hospicegården på Filadelfia er et smukt og harmonisk hus, som har en vigtig og meget nødvendig funktion. Et hus, hvor beboerne kan se frem til en fredelig og værdig afsked med livet og med deres nærmeste.

En varm og hjemlig arkitektur

Huset er en moderne fortolkning af den trelængede gård; en ’U’-formet bygning med en rød ydermur i tegl mod syd, øst og vest. De praktiske hospitalsfunktioner og administration mv er på ydersiden af ‘U’-et, så de er både tæt på og alligevel diskret væk fra de 12 beboerstuer, der placeret på indersiden af ‘U’-et, så de samler sig omkring den sydvendte, smukt anlagte sanse- og dufthave midt i byggeriet. Huset er bygget i ét plan, så der er ingen trapper og ingen forskudte etager. Det har været vigtigt at undgå ethvert institutionspræg, så bygningen har ingen lange gange, men i stedet et forløb med skæve vinkler, mange nicher og store vinduespartier, der både lukker lyset ind og gør det muligt at nyde udsigten ud over den store park. Alle vægge og lofter holdt i lyse, varme farver, der er indbydende og hjemlige.

Kendte naturformer skaber erindringer

Hospicet ligger i en smuk skov i udkanten i campus-området for Filadelfia. Grundideen i parken er at fremkalde minder fra naturoplevelser hos havens brugere og bringe kendte naturformer i spil, og dermed skabe erindringer om og nye oplevelser af naturen. To spejlbassiner med rislende vand indrammer stedets ro og funktion som en ”tidslomme” frigjort fra hverdagens virkelighed. Behandlings- og terapihaven er organiseret dels med private terrasser og med rum til ude-sengepladser, der skærmes af organisk formede plantebede.

 

Behandlings- og terapihaven er godkendt af Ulrika K. Stigsdotter, professor (MSO) i Landskabsarkitektur, med speciale i Health Design.

 

Segment
Plan + landskab
Sundhed
Bygherre
Kolonien Filadelfia
Ingeniør
Dines Jørgensen og Co. A/S
Størrelse
1.870 m2
Byggesum
31.475,0 mio. kr.
Ydelser
arkitektrådgivning
beskrivelser
dispositionsforslag
forprojekt
hovedprojekt
landskabsarkitektrådgivning

Jakob Andersen

Adm. direktør og partner
Bygningskonstruktør
Telefon

Maja Matzen

Afdelingschef Roskilde
Arkitekt MAA
Telefon